Kiekvienas vynuogių augintojas tikrai džiaugiasi, jei vynuogių derlius yra gausus.
Vis dėlto, gana dažnai kyla klausimas, ką reikia daryti, kad vynuogės kuo ilgiau išliktų šviežios.
Mes jums papasakosime apie paprastą būdą, kaip išlaikyti šviežias vynuoges net iki 12 mėnesių.
Jums reikės:
- vynuogių
- 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties (kiekvienam stiklainiui)
- 1,5 l talpos stiklainių
Keletą kartų kruopščiai nuplaukite vynuoges po tekančiu vandeniu.
Nuimkite vynuogių kotelius.
Suberkite į sausus, sterilizuotus stiklainius.
Užpilkite karštu vandeniu.
Uždenkite dangteliais.
Leiskite pastovėti 10-15 minučių.
Vandenį supilkite į puodą.
Užvirinkite.
Į kiekvieną stiklainį įberkite citrinos rūgšties.
Iš puodo supilkite virintą vandenį.
Dabar galime sandariai uždaryti dangtelius.
Uždenkite stiklainius antklode.
Palikite atvėsti 20–24 valandas.
Taip apdorotas vynuoges galite laikyti vėsioje vietoje iki 1 metų.
Sėkmės!