Paprastas triukas, kuris tikrai pagerina skonį. Štai kodėl geriausi virėjai nerekomenduoja nuplauti išvirtų makaronų po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Anksčiau makaronai buvo gerokai prastesni. Gaminami iš mažiau kokybiškų miltų, todėl po virimo juos reikėjo nusunkti. Ir perlieti  šaltu vandeniu, kad jie šie nesuliptų.

REKLAMA

Dabar makaronų kokybė nepalyginamai geresnė. Net ir už nedidelę kainą kiekviena namų šeimininkė gali nusipirkti įvairių, puikios kokybės makaronų.

Šiais laikais perkamų makaronų nereikia nuplauti. Tie, kurie ragavo makaronų itališkuose restoranuose, pastebėjo, kad panašių produktų skonis yra gana skirtingas. Kodėl taip yra?

REKLAMA

Dažnai pasitaikanti klaida, kad šeimininkės neparuošia makaronų tinkamai. Jos išmeta svarbiausią dalyką- vandenį, kuriame virė makaronai.

REKLAMA

Kodėl toks naudingas vanduo kuriame virė makaronai, ir kodėl jo nereikia išpilti.

REKLAMA

Tiesa ta, kad šis vanduo turi daug krakmolo ir maistinių medžiagų.

Tai yra geriausias pasaulyje natūralus pomidorų ir kitų padažų tirštiklis.

REKLAMA

Kai kurie virėjai šį vandenį vadina „skystu auksu“. Galų gale, naudojant šį vandenį, paprastas patiekalas gali būti išskirtinis.

REKLAMA

Jums tereikia supilti reikiamą kiekį vandens kuriame virė makaronai į nedidelį puodą,  įdėti pomidorų padažo. Šviežios žoleles ir česnako pagal skonį. Užvirkite.

Tada į makaronus supilkite paruoštą padažą. Patikėkite, šis patiekalas bus paruoštas taip lengvai ir paprastai, kaip ir itališkame restorane.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].