Daugelis žmonių augalinės dietos laikosi tam, kad atsikratytų viršsvorio, o kiti mitybos ir gyvenimo būdo tipą keičia dėl etinių priežasčių. Abiem atvejais vertėtų suprasti, kad mėsos ir žuvies atsisakymas iš tiesų būtų tinkamas. Jei jūsų mityba nesubalansuota, galite turėti sveikatos problemų.
KOKIE MAISTO PRODUKTAI TURĖTŲ BŪTI AUGALINĖS DIETOS RACIONE
Avokadai
Šie vaisiai atrodo labai kaloringi, tačiau jų energetinė vertė yra daug mažesnė nei mėsos produktų. Avokadų nauda akivaizdi: juose yra kokybiškų bei sveikų riebalų.
Reguliarus avokadų vartojimas pagerina širdies būklę, pagreitina medžiagų apykaitą ir padeda atsikratyti viršsvorio. Produktas taip pat žinomas dėl savo unikalių gebėjimų užkirsti kelią priešlaikiniam senėjimui.
Ankštinės daržovės
Visų rūšių ankštinius augalus verta valgyti laikantis augalinės dietos, nes kiekviena rūšis pasižymi unikaliu skoniu ir turtinga sudėtimi. Jie padeda pasiekti ilgalaikį sotumo jausmą ir prisideda prie kasdien suvartojamų baltymų kiekio.
Uogos
Uogose yra mažai kalorijų ir daug vertingų vitaminų bei antioksidantų. Bet kokios rūšies uogos padeda pagerinti bendrą organizmo sveikatą. Ekspertai rekomenduoja vartoti mėlynes, serbentus, avietes, šaltalankius, spanguoles ir braškes.
Žalumynai ir lapinės daržovės
Šie produktai turi mažai kalorijų, todėl tikrai nepriaugsite per daug svorio. Kiekvieno šios kategorijos produkto sudėtis yra labai turtinga. Pavyzdžiui, petražolės yra vertingas vitamino C šaltinis, o špinatai praturtins jūsų mitybą dideliu geležies kiekiu.
Grūdai
Grikiai yra viena sveikiausių grūdinių kultūrų ir gali būti naudojami kaip pagrindinių patiekalų pagrindas. Grikiai yra vertingas B grupės vitaminų, augalinių baltymų, magnio, geležies ir fosforo šaltinis. Daugelis bolivinę balandą pripažįsta supermaistu, nes jos sudėtis yra nepriekaištinga. Ji padeda numalšinti alkį ir apsisaugoti nuo persivalgymo.
Taip pat verta praturtinti savo mitybą laukiniais ryžiais, avižiniais dribsniais ir spelta kviečiais.