Žiemą labai patogu po ranka turėti šaldytų daržovių ar vaisių. Tačiau dar ne visos namų šeimininkės pasinaudoja šiuo naudingu metodu. Toliau pateikiamas sąrašas produktų, kuriuos užšaldyti tiesiog apsimoka!
Abrikosai ir slyvos
Toks ruošinys maloniai jus pradžiugins šaltomis žiemos dienomis. Vaisius užšaldykite, prieš tai pašalinę kauliuką ir sudėję į plastikinius maišelius su užsegimu.
Obuoliai, svarainiai, kriaušės
Šių vaisių užšaldymo procedūra gana sudėtinga. Būtina juos supjaustyti mažais griežinėliais, sudėti į dubenį ir apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Po to vaisius reikia šiek tiek nusausinti, sudėti į šaldymo maišelius ir padėti saugoti į šaldiklį.
Žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės
Prieš užšaldant, šiuos produktus reikia blanširuoti, atvėsinti, padėti ant švaraus, minkšto skudurėlio. Tada sudėti į maišelius su užsegimu ir į šaldiklį.
Saldžioji paprika
Dideles, gražias paprikas geriausia šaldyti salotoms, o vidutines – įdarui.
Morkos
Morkas reikia sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į plastikinius maišelius. Tada juos dėti į šaldiklį. Daržovių mišiniui morkas supjaustykite mažais kubeliais ir blanširuokite. Kai atvės, sudėkite į šaldiklį.
Baklažanai, cukinijos
Supjaustykite juos mažais kubeliais arba griežinėliais, sudėkite į plastikinius maišelius ir į šaldiklį. Toks ruošinys yra idealus sriuboms gaminti.
Žiediniai kopūstai
Prieš užšaldant, reikia blanširuoti, išardyti į žiedynus ir dėti į plastikinius maišelius.
Brokoliai
Šių daržovių nereikia blanširuoti. Brokolius reikia kruopščiai nuplauti, išdžiovinti, padalyti į žiedynus ir sudėti į plastikinius maišelius ir užšaldyti.
Pomidorai
Maži pomidorai turėtų būti užšaldyti sveiki. Didelius pomidorus reikia užšaldyti supjaustytus mažais žiedeliais ar kubeliais.
Grybai
Grybus galima ne tik džiovinti, bet ir užšaldyti! Prieš užšaldant, juos reikia išvalyti, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į plastikinius maišus su užsegimu.
Uogos
Apskritai, bet kokios uogos yra tinkamos užšaldyti. Tik kai kurios išlaiko savo formą ir skonį geriau, o kitos prasčiau. Galite saugiai šaldyti avietes, gervuoges, serbentus ir braškes. Galima jas susmulkinti trintuvu ir užpilti šiek tiek cukraus. Žiemą toks mišinys puikiai tinka kaip saldus jogurtų ar kokteilių užpildas.
Žalumynai
Geriausiai užšaldyti indeliuose. Iš anksto nuplaukite mėgstamus žalumynus ir smulkiai supjaustykite.