Dabar kas antras stengiasi maksimaliai įsigyti ilgalaikio galiojimo produktų, kad užtektų, jei karantinas užsitęstų. Verta sužinoti, kokios maisto atsargos laikys ilgiausiai.

REKLAMA

Konservai

Kondensuotas pienas yra specialiai apdorojamas, o apdorojimo metu miršta mikroorganizmai. Tačiau prisiminti, kad šis produktas gali būti laikomas metų metus, neverta. Kondensuoto pieno galiojimo laikas yra 12 mėnesių. Be to, tik skardinėse, griežtai esant 0 ° C iki + 10 ° C temperatūrai. Šaltyje ar karštoje vietoje gaminyje susidaro cukraus kristalai.

REKLAMA

Nebūtina pirkti žuvies konservų dešimt metų iš anksto. Maksimalus tinkamumo laikas – 24 mėnesiai. Menkės kepenėlės ir lašiša nelaiko ilgiau 2,5 metų, šprotai, sardinės – dvejus metus. Ideali laikymo temperatūra – nuo 0 iki + 5˚С. Tai, kad konservai yra sugadinti, aiškiai rodo nemalonus kvapas, suglebusi žuvų tekstūra ir vandens kiekis. Pirkdami konservus ateičiai, atkreipkite dėmesį į pakuotę: ji neturėtų būti sutraiškyta.

Troškinys skardinėse gali būti laikomas iki keturių metų, tačiau tik tuo atveju, jei skardinė yra sandari. Įsitikinti, kad indas nepraleidžia oro, nėra sunku. Įdėkite skardinę į kibirą vandens, atsargiai paspauskite. Jei atsirado oro burbuliukų – pakuotė nėra sandari. Joje neturėtų būti rūdžių. Patekęs į pakuotę metalas oksiduojasi, o tai sugadina mėsą.

REKLAMA

atsargos

Bakalėjos prekės

Grūdus, makaronus, cukrų ir druską nėra sunku sandėliuoti, tačiau tarp šių produktų yra ir tokių, kurie greitai genda.

REKLAMA

Sorose yra daug riebalų, kurie oksiduojasi susilietę su deguonimi. Todėl po šešių mėnesių jos pasidaro aitrios ir beskonės. Manų kruopos taip pat nėra ilgaplaukės, jų tinkamumo laikas yra tik 10 mėnesių. Nelaikykite avižinių dribsnių atsargose. Jie laikomi ne ilgiau kaip keturis mėnesius.

REKLAMA

Tačiau yra maisto prekių, kurios gali išbūti ir ilgą laiką. Grikiai, poliruoti ryžiai ir perliniai miežiai laikomi iki 18 mėnesių. Norėdami padidinti galiojimo laiką iki dvejų metų, pakepkite maistą keptuvėje arba orkaitėje ir sudėkite į stiklinius indelius. Į ryžių talpyklą galite įdėti ankštį čili pipiro, tai apsaugos nuo sugedimo. Į grikių atsargas tuo pačiu tikslu galite pridėti lauro lapų. Beje, sveikus rudus ryžius galima laikyti nuo šešių iki 8 mėnesių, ne ilgiau.

Žirniai laikomi iki 24 mėnesių. Geriausia pakuotė yra stiklinis indas. Įberkite į jį žiupsnelį druskos ir tik po to dėkite žirnelius. Ši procedūra apsaugos produktą nuo gedimo. Makaronai blogėja tik po ketverių metų, jei laikomi sandarioje pakuotėje. Atkreipkite dėmesį, kad dėžutėje geriau laikyti produktus iš kietųjų kviečių. Įprasti makaronai bus geri ne ilgiau kaip metus, geriau juos supilti į stiklinius indelius.

REKLAMA

atsargos

Cukrus sausoje, tamsioje vietoje nepraras savo savybių iki aštuonerių metų. Atkreipkite dėmesį, kad granuliuotas cukrus greitai sugeria kvapus, todėl jį reikia saugoti nuo produktų, turinčių stiprų aromatą. Druska niekada negenda, tačiau, kad ji nevirstų akmeniu, turite ją apsaugoti nuo drėgmės. Į pakuotę įdėkite keletą ryžių, tai padės amžinajam produktui apsaugoti nuo drėgmės.

REKLAMA

Miltus kambario temperatūroje galima laikyti iki aštuonių mėnesių. Suprasti, kad jie pablogėjo, yra paprasta. Įtrinkite saują miltų į delnus. Jei pasirodys susilpnėjęs kvapas, atsargos netinkamos.

miltai, žuvies kotletai, krevetės tešloje

REKLAMA

Mėsa

Mėsą galite laikyti šaldiklyje šešis mėnesius. Tiesa, yra keletas subtilumų. Prieš įdėdami mėsą į atsargas, nuplaukite ją ir supjaustykite porcijomis. Būtina taip daryti. Negalite dėti didelio gabalo mėsos į šaldiklį, nes kiekvieną kartą, kai turėsite supjaustyti porciją, turėsite ją visiškai atitirpinti.

Visa vištiena arba mėsa, supjaustyta kepsniais, laikoma šaldiklyje iki metų. Riebi žuvis gali būti užšaldyta 4 mėnesius, neriebi žuvis – 8 mėnesius.

REKLAMA

atsargos

Atminkite, kad mėsos, žuvies ir paukštienos negalima užšaldyti pakartotinai. Ir prieš dėdami mėsą į kamerą, turite tinkamai ją supakuoti, kad ji neprarastų drėgmės.

REKLAMA

Augalinis aliejus kameroje gali būti laikomas iki 18 mėnesių, jei jis yra gerai supakuotas. Tačiau atidarytą buteliuką reikia suvartoti per 2 mėnesius. Sviestas šaldiklyje laikomas iki keturių mėnesių.

sviestas

REKLAMA

Kitos prekės

Arbata ir kava laikoma nuo vienerių iki trejų metų. Norėdami pratęsti kavos galiojimo laiką, nusipirkite kavos pupelių ir laikykite uždarytoje pakuotėje. Jei nusipirkote maltos kavos, atsiminkite, kad ją galima laikyti ne ilgiau kaip 18 mėnesių, patartina miltelius supilti į specialų indelį su vožtuvu.

Medus gali stovėti ant lentynos kelerius metus. Tačiau jo skonio savybės keičiasi su amžiumi. Kalbant apie naudingąsias savybes, jos nėra amžinos, vitaminai ir mikroelementai produkte, supakuotame į uždarą stiklinę tarą, laikomi ne ilgiau kaip metus, neslėgtame inde – iki aštuonių mėnesių. Beje, medus nemėgsta šilumos. Laikant aukštesnėje nei + 20 ° C temperatūroje, antimikrobinės produkto savybės išnyksta.

REKLAMA

Juodą šokoladą galima laikyti rezerve ne ilgiau kaip 10 mėnesių. Į plyteles dedamos razinos ir riešutai sutrumpina tinkamumo laiką iki trijų mėnesių. Ateityje nėra prasmės pirkti baltojo šokolado, jis yra riebiausias, todėl per mėnesį po atidarymo tampa nebegeras. Atsargos neturėtų būti ir šokoladiniai saldainiai su įdaru. Per dvi savaites jų skonis pasikeičia. Atminkite, kad šokolado negalima laikyti šaldytuve. Tokiomis sąlygomis ant jo paviršiaus atsiranda balta danga. Optimali laikymo temperatūra yra nuo +16 iki + 20˚С.

REKLAMA

Jei šokolado batonėlis yra padengtas balta danga, neskubėkite jo išmesti. Galite panaudoti kaip glaistą pyragui.

šokoladinis pyragas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].