Nors ruošiant blynus aliejus yra labai svarbus ingredientas, tačiau įprastai tikimasi, kad blynai bus purūs ir nelabai riebūs. Deja, kartais kepami blynai prisigeria pernelyg daug aliejaus, todėl paruoštas patiekalas nėra pakankamai skanus. Kad taip nenutiktų, siūlome pasinaudoti 5 gudrybėmis, padėsiančiomis paruošti purius ir neriebius blynus.
Kefyro temperatūra
Jei į blynų tešlą reikia pilti kefyrą, naudokite šiltą kefyrą. Pieno rūgštis ir soda geriau sąveikauja šiltoje terpėje. Jei į blynų tešlą įmaišysite šalto kefyro, kepami blynai subliukš.
Niuansas su tešla
Kai sumaišysite tešlos ingredientus, palaukite 15-20 minučių, kol tešla pasibus. Tokiu atveju blynai bus kur kas puresni.
Nemaišykite tešlos
Kai paliksite tešlą pasibūti, vėliau jos maišyti nebereikės. Blynus kepkite iš karto.
Tešlos konsistencija
Įberkite tiek miltų, kad tešla būtų tiršta. Tobula blynų tešla lėtai bėga nuo šaukšto.
Kepimo gudrybės
Tešlą pilkite ant įkaitintos keptuvės. Nustatykite vidutinę ugnį ir uždenkite dangtį. Blynus apverskite tik tada, kai jų paviršiuje atsiranda skylučių.