Nors ruošiant blynus aliejus yra labai svarbus ingredientas, tačiau įprastai tikimasi, kad blynai bus purūs ir nelabai riebūs. Deja, kartais kepami blynai prisigeria pernelyg daug aliejaus, todėl paruoštas patiekalas nėra pakankamai skanus. Kad taip nenutiktų, siūlome pasinaudoti 5 gudrybėmis, padėsiančiomis paruošti purius ir neriebius blynus.

REKLAMA

Kefyro temperatūra

Jei į blynų tešlą reikia pilti kefyrą, naudokite šiltą kefyrą. Pieno rūgštis ir soda geriau sąveikauja šiltoje terpėje. Jei į blynų tešlą įmaišysite šalto kefyro, kepami blynai subliukš.

REKLAMA

Niuansas su tešla

Kai sumaišysite tešlos ingredientus, palaukite 15-20 minučių, kol tešla pasibus. Tokiu atveju blynai bus kur kas puresni.

REKLAMA

Nemaišykite tešlos

Kai paliksite tešlą pasibūti, vėliau jos maišyti nebereikės. Blynus kepkite iš karto.

REKLAMA

Tešlos konsistencija

Įberkite tiek miltų, kad tešla būtų tiršta. Tobula blynų tešla lėtai bėga nuo šaukšto.

REKLAMA

Kepimo gudrybės

Tešlą pilkite ant įkaitintos keptuvės.  Nustatykite vidutinę ugnį ir uždenkite dangtį.  Blynus apverskite tik tada, kai jų paviršiuje atsiranda skylučių.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].