Namuose ar sodyboje auginamos daržovės ir vaisiai turi labai daug privalumų. Galima patiems skinti savo derlių, kuris nebuvo apdorotas pesticidais. Todėl verta susipažinti su mūsų patarimu, kaip pagreitinti paprikų nokimą.

REKLAMA

Spalvingos ir traškios paprikos yra puiki daržovė salotoms ar gardiems patiekalams. Jos pačios skaniausios būna nuskintos iš savo daržo. Jei norite mėgautis šiuo maloniu skoniu, patarsime, kaip tinkamai jas prižiūrėti, kad greičiau užaugtų sveikos ir didelės paprikos.

Paprikų auginimas savame darže

REKLAMA

Paprikos yra labai sveika ir populiari daržovė. Be jų troškiniai, salotos, ant grotelių kepti patiekalai, sumuštiniai ar padažai nebūtų tokie skanūs. Ypač aštriosios rūšys patiekalams suteikia savito charakterio. Paprikas galima nesunkiai auginti vazonuose ar dėžutėse tiesiog ant palangės. Taip galima nuolat gauti šviežių daržovių, kurios nebūtų purkštos chemikalais. Deja, tuo negalime būti tikri, jei paprikas perkame parduotuvėje, ypač importuotas iš užsienio.

Paprikos auginamos iš daigų. Jos mėgsta saulėtą vietą, o temperatūra augimui neturėtų viršyti 19-27 laipsnių Celsijaus. Be to, reikia stebėti, kad temperatūra nenukristų žemiau 14 laipsnių Celsijaus. Paprikos nėra atsparios šalčiui. Dirva turėtų būti derlinga, o jos pH 6,0-6,8. Per karščius paprikas reikia laistyti du kartus per dieną – geriausia ryte ir vakare. Be to, reikia kas 1-2 savaites tręšti stipriomis mineralinėmis ir kompleksinėmis trąšomis.

REKLAMA

Jak przyspieszyć dojrzewanie papryki, fot. Pixabay

Kaip pagreitinti paprikų nokimą?

REKLAMA

Ar labai mėgstate paprikas? Mėgstate jas valgyti su įvairiais patiekalais? Dažnai jas naudojate sumuštinių užtepėlėms ar padažams gaminti? O vakarėliuose karaliauja paprikos, įdarytos įvairia mėsa, daržovėmis ir sūriu?

Tad jums norime pasiūlyti nuostabų būdą, kaip pagreitinti šios daržovės nokimą. Tai paprasta gudrybė, kurios rezultatai tikrai jus pradžiugins. Nes, kaip žinote, kartais pasitaiko, kad net parduotuvėje nusiperkame paprikų, kurios dar nėra visiškai tinkamos valgyti. Viskas, ko jums prireiks, tai paprasčiausias popierinis maišelis. Į jį įdėkite paprikas, o tada padėkite maišelį su daržovėmis šiltoje ir sausoje vietoje. Taip jos greičiau įgaus sodrią spalvą ir tvirtumą. Kad rezultatas būtų dar geresnis, į maišelį taip pat galite įdėti gabalėlį banano. Kodėl? Nes dėl jo skleidžiamų dujų paprikos prinoks per labai trumpą laiką!

REKLAMA

Jak przyspieszyć dojrzewanie papryki, fot. Pixabay

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].