Atsiras nemažai žmonių, kurie mėgsta laisvalaikį leisti virtuvėje. Gaminimas — tai ypatingas, įkvepiantis ir malonus procesas. Bet kartais tai gali ir varginti. Kad to nenutiktų  ir maisto gaminimas taptų kūrybiniu procesu, o ne rutina, tereikia pasinaudoti patikrintomis gudrybėmis. Mūsų redakcija siūlo paprastų, bet naudingų patarimų rinkinį, kuris pravers tiek pradedantiesiems, tiek ir patyrusiems kulinarams gaminant įvairius patiekalus ir juos patiekiant.

REKLAMA
  1. Svogūnai be ašarų
Daugiau jokių ašarų, tik skanus maistas

Svogūnas — daržovė, kuri yra daugelio receptų sudėtyje. Tačiau jį pjaustyti — sunki bausmė, nes teka ašaros ir skauda akis. Kad išvengtumėte nemalonių pojūčių, kviečiame pasinaudoti maža gudrybe: prieš pjaustant reikia jį jau nuluptą 10 minučių palaikyti šaldytuve. Taip ši klastinga daržovė išskirs mažiau sulčių ir bus paprasčiau gaminti maistą.

2. Gražūs kukuliai

REKLAMA
Taikant šį būdą viskas vyks daug greičiau

Kukulius galima gana greitai pagaminti. Bet juos formuoti sekasi ne taip greitai, kaip norėtume. Kad pagreitintume ir palengvintume šį procesą, galima naudoti šaukštą su skylute, kurį paprastai naudojame kiaušiniams ištraukti iš verdančio vandens. Šiuo šaukštu reikia paspausti faršą iš viršaus ir centre susiformuos idealus kamuoliukas, kurį paskui galima paimti su šaukšteliu. Skanūs, lygūs ir vienodo dydžio kukuliai nudžiugins kiekvieną.

3. Smulkintas kopūstas

REKLAMA
Sklandus darbas su kopūstų smulkintuvu

Daugelis, norėdami susmulkinti kopūstą, griebiasi peilio. Bet yra ir kitas būdas — daržovių skustukas. Jis greitai ir smulkiai supjaustys kopūstą, o jūsų rankos bus apsaugotos.

Naudingas patarimas: šis būdas labai tinkamas gaminant korėjietiškas salotas.

REKLAMA

4. Idealus torto gabalėlis

Originalus desertų pjaustymo būdas

Netgi su aštriu plačiu peiliu kartais sunku atpjauti gražų gabalėlį torto. O dar sudėtingiau jį po to įdėti į lėkštę. Tačiau, pasinaudojus paprastu būdu, galima palengvinti šią situaciją. Tereikia tik atpjauti tortą kita žnyplių puse, jei jos turi plačias lygias rankenas. Lengvai spustelėję žnyplių kraštus, galite iš karto ir patogiai perdėti torto gabalėlį į lėkštę.

REKLAMA

5. Česnako smulkinimas

Naujas būdas kovoti su česnaku

Galima gana paprastai gauti smulkintą česnako tyrę, net nesutepus indų. Tereikia ant smulkios trintuvės uždėti standų polietileną, o po to paspaudžiant sutrinti česnaką. Taip visos sultys ir minkštimas tolygiai susimaišys ir česnakas suteiks patiekalui maksimaliai idealų skonį.

REKLAMA

6. Tobulas sviesto gabalėlis

Su tokiu sviesto gabalėliu sumuštinis bus puikus

Kartais, norint padaryti sumuštinį su sviestu, tenka paplušėti. Sviestas ištyžta arba atvirkščiai, nenori lygiai teptis ant duonos. Norėdami palengvinti šią užduotį, galite atpjauti idealiai lygų ir ploną sviesto gabalėlį su daržovių skustuku.  Šį būdą galima naudoti ir norint atpjauti sūrį.

REKLAMA

7. Laikina šiukšlių dėžė

Originalus laiko taupymo būdas

Panaudojant kanceliarinius spaustukus ir plastikinę dėžę, galima virtuvėje padaryti laikiną šiukšlių dėžę. Tai leis daug lengviau, greičiau ir tiksliau pjaustyti daržoves. Dabar likučius galima paprasčiausiai nubraukti nuo pjaustymo lentelės tiesiai į konteinerį, kuris yra pritvirtintas prie stalviršio su kanceliariniais spaustukais. Panašiai galima dėti pjaustytas daržoves į indą, pavyzdžiui, salotoms.

REKLAMA

8. Natūralus grožis

Į maisto gaminimo arsenalą įtraukite gazuotą vandenį

Nedideli pakeitimai recepte gali iš esmės pagerinti rezultatą. Pavyzdžiui, verdant daržoves geriau vartoti ne paprastą, o gazuotą vandenį. Jei taip padarysite daržovės, išliks ryškios spalvos ir bus traškesnės bei skanesnės.

REKLAMA

9. Skanūs ryžiai

Nedidelis papildymas ir virti ryžiai atrodys daug gražiau

Dažnai virti ryžiai sulimpa, tai gadina jų skonines savybes bei vaizdą. Norėdami šito išvengti patyrę, kulinarai rado patikrintą ir veiksmingą būdą: virimo metu į vandenį reikia įpilti šiek tiek citrinų sulčių. Tada ryžiai nesulips ir gražiai atrodys.

REKLAMA

10. Plaktuvo improvizacija

Paprastas būdas, kuris padeda pagreitinti procesą

Jei virtuvėje nėra plaktuvo, tai išplakti kiaušinius ar grietinėlę užtruks ilgokai. Palengvinti ir pagreitinti šį procesą padės paprastas būdas: reikia paimti dvi šakutes, atsukti vieną į kitą, kad susijungtų jų dantys. Toks improvizuotas įrankis padės dvigubai pagreitinti plakimo procesą — nuo skystos masės iki tirštos konsistencijos.

REKLAMA

11. Stilingas ir paprastas užkandis

Paprasta, skanu ir labai gražu

Užkandis yra universalus patiekalas, kuris pravers  ir pietums darbe, ir didelės kompanijos vaišėms, ir šventiniam stalui. Pagrindiniai jo privalumai tai, kad jo galima gana grietai ir daug pagaminti, taip pat jis visada gražiai atrodo ir papildo stalą. Paprasta gudrybė padės  paįvairinti meniu originaliu pateikimu. Tam reikia paruošti tešlą. Tada į ją panardinkite samtį, kad ant jo išorinės pusės išliktų tešlos sluoksnis. Po to dėkite jį  į įkaitintą aliejų. Tešla sustings, išliks forma ir lengvai nusiims nuo samčio. O dabar į šį improvizuotą krepšelį galima įdėti lengvų salotų arba pjaustytų daržovių, arba bet kokį kitą įdarą pagal savo skonį.

Gaminimo procesas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].