5 būdai, kurių dėka jūsų bulvių košė taps nepaprastai skani

Nulupkite bulves, supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, sumaišykite bulves su trupučiu pieno, pagardinkite sviestu. Viskas: bulvių košė paprasčiausiu būdu yra paruošta.

REKLAMA

bulvių košė

Tačiau, gaminant net tokį kasdienį patiekalą, yra vietos kūrybai. Mes surinkome 5 receptus, kurių dėka bulvių košė taps nepaprastai gardi. Susipažinkite su nauju turiniu ir skoniu!

REKLAMA

Kaip pasigaminti skanią bulvių košę?

Kepta bulvių košė su sūrio plutele

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg bulvių
  • 100 g sviesto
  • 150 ml karšto pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 10 g parmezano
  • 100 g kietojo sūrio
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, sutrinkite bulves su pienu. Tyrę šaukštu sudėkite į aliejumi pateptą ugniai atsparų indą.

REKLAMA

Grietinėlę sumaišykite su tarkuotu dviejų rūšių sūriu, išdėliokite ant košės. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol pagels.

Bulvių košė su žaliais svogūnais ir šonine

bulvių košė

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 100 g sviesto
  • 150 ml karšto pieno
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • 80 g šoninės
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Bulves virkite pasūdytame vandenyje įprastu būdu, vandenį nupilkite. Supilkite karštą pieną, įpilkite sviesto, bulvių trintuvu sutrinkite bulves.

Įdėkite smulkiai supjaustytą žalią svogūną ir šoninę, anksčiau supjaustytą kubeliais ir apkeptą keptuvėje. Pagardinkite pipirais, išmaišykite.

REKLAMA

Bulvių košė su saliero šaknimi

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g bulvių
  • 300 g saliero šaknies
  • 50 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės 15%
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Nulupkite bulves ir salierą, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus, pagardinkite druska ir virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Nupilkite vandenį, į puodą įpilkite karštos grietinėlės ir sviesto. Sutrinkite.

Keptų bulvių košė su česnaku ir sūriu

bulvių košė

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 10 skiltelių česnako
  • 200 ml karštos grietinėlės 20%
  • 100 ml karšto pieno
  • 150 g kietojo sūrio
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite bulves, suvyniokite į foliją, padėkite ant kepimo skardos. Česnako galvas taip pat suvyniokite į foliją. Kepkite viską kartu 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.

Nulupkite šiek tiek atvėsusias bulves, išimkite iškeptą česnako minkštimą iš lukšto, suberkite į bulves. Sutrinkite bulvių trintuvu, įpilkite karšto pieno ir grietinėlės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, suberkite tarkuotą kietą sūrį, išmaišykite. Pagardinkite čiobreliais.

REKLAMA

Bulvių košė su grietine

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg bulvių
  • 50 g sviesto
  • 200 ml karšto pieno
  • 100 g grietinės
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Virkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį. Įpilkite lydyto sviesto ir pieno. Sutrinkite bulvių trintuvu.

REKLAMA

Toliau dalimis įpilkite kambario temperatūros grietinės.

Maži recepto pakeitimai žada naujų skonio įspūdžių. Išbandykite, jums tikrai patiks!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].