Nuo vaikystės buvo mokoma plauti rankas ir visus produktus prieš valgį. Iki šiol dauguma iš mūsų yra įsitikinę, kad mes darome teisingą dalyką, kai plauname maistą prieš valgį.

REKLAMA

Tačiau paaiškėja, kad net iš geriausių ketinimų galime labai pakenkti mūsų sveikatai, nes kai kurių produktų plovimas, priešingai, nėra rekomenduojamas!

REKLAMA

Niekada neplaukite!

1. Vištiena

Daugelis žmonių mano, kad prieš kepant mėsą reikia nuplauti tekančiu vandeniu, kad atsikratytų bakterijų.

REKLAMA

Bet tiesa yra ta, kad vietoj vištienos, kuri yra po vandens srove arba įmerkta į dubenį, bakterijos yra nuplaunamos, bet užkrėsite kriauklę, indus, darbo paviršių ir visas vietas, kur galėjo patekti nešvaraus vandens.

Viena iš labiausiai paplitusių vištienos bakterijų yra salmonelė. Ji gali sukelti viduriavimą, karščiavimą ir pilvo skausmą.

REKLAMA

Šie simptomai gali trukti nuo 4 iki 7 dienų. Visos bakterijos, gyvenančios vištienos mėsoje, miršta 165 laipsnių temperatūroje, todėl nėra prasmės plauti.

2. Kiaušiniai

REKLAMA

Gamykloje pagaminti kiaušiniai yra padengti apsauginiu sluoksniu, kuris izoliuoja bakterijas ir neleidžia jiems plisti į kitus produktus. Todėl niekada neplaukite įsigytų kiaušinių.

3. Žuvys

REKLAMA

Kaip ir vištienos atveju, plovimas nežudo bakterijų, o prisideda prie jų plitimo į kitus paviršius.

Būtinai nuplaukite!

REKLAMA

1. Konservuoti maisto produktai

Niekada neatidarykite konservuotų prekių, prieš tai nenuplaudami!

REKLAMA

Ant konservuotų maisto produktų dangtelių yra didelis dulkių ir mikroorganizmų sluoksnis, net jei jie nėra matomi plika akimi, kai jie atidaromi, jie gali lengvai patekti į maistą ir sukelti apsinuodijimą bei helminto infekcijas.

2. Vaisiai ir daržovės su valgoma oda

REKLAMA

Tai mokėme nuo vaikystės! Labai svarbu gerai plauti vaisius ir daržoves!

Taigi jūs ne tik nuplaunate bakterijas, bet ir konservantus, kurie dažnai apdoroja produktus prekybos centruose, kad jie ilgiau išliktų švieži. Be to, svarbu juos nuvalyti popieriniu rankšluosčiu!

REKLAMA

3. Vaisiai ir daržovės su nevalgoma oda

Bananai, melionai, citrinos ir apelsinai taip pat turėtų būti kruopščiai nuplauti prieš valgant! Bakterijos, kurios yra jų žievelėje, pjaustant gali patekti į vaisius.

REKLAMA

Taip pat nepamirškite, kad visi darbo paviršiai ir stalai būtų švarūs. Tikimės, kad šis straipsnis padės jums tapti sveikais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].