Šiandien su jumis pasidalinsime puikiu natūralių trąšų receptu, kurias galite pasigaminti savo namuose. Su šia trąša jūsų daigai bus stiprūs, sveiki ir pasiruošę gausiam derliui. Idealu jas ruošti balandžio mėnesį, o receptas labai paprastas!

REKLAMA

Jį galite pritaikyti savo reikmėms ir tikimės, kad jis ir jums bus naudingas.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Senesnės duonos (gali būti balta arba tamsi)
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/2 šaukštelio sausų mielių
  • 4 l vandens

Procedūros eiga:

REKLAMA

Į 5 litrų talpos indą supilkite 4 litrus vandens.

Sudėkite sausą senesnę duoną (nesvarbu, ar ji balta, ar tamsi).

REKLAMA

Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus.

REKLAMA

Ir įberkite pusę arbatinio šaukštelio sausų mielių.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite.

Leiskite tirpalui fermentuotis 2-3 dienas.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, trąšas gerai pamaišykite maždaug 5 minutes.

Tada jas perkoškite ir padalinkite į tinkamus indus.

REKLAMA

100 ml trąšų praskieskite 500 ml kambario temperatūros vandeniu.

Jas galite naudoti įvairiems sodinukams.

REKLAMA

Vėliau tą patį tirpalą galite naudoti augalus persodinus į daržą.

REKLAMA

Taip pat galite pasidaryti šių trąšų atsargų, nes galioja principas, kad kuo ilgiau jos stovės, tuo bus geresnės.

Laikui bėgant šios trąšos įgauna dar daugiau augalams reikalingų naudingų savybių.

REKLAMA

Antrasis būdas – labai efektyvi mityba ir sodinukams, ir kambariniams augalams

REKLAMA

Tai labai paprasta, pigu ir veiksminga!

Šį metodą taip pat naudoja profesionalūs augintojai, ir tai yra sprendimas, kuris užtikrins, kad jūsų daigai turėtų stiprią šaknų sistemą ir būtų daug stipresni bei sveikesni.

REKLAMA

Be sodinukų, tai taip pat puikus būdas sustiprinti ir išpuoselėti kambarinius augalus.

REKLAMA

Įrodyta, kad šių trąšų naudojimas daro stebuklus, pavyzdžiui, su orchidėjomis, kurios ilgai nežydėjo.

Ką reikia daryti?

REKLAMA

Jauniems sodinukams reikia kalio, kad jie augtų sveiki, o tai puikus būdas jo suteikti.

Tačiau prieš pradėdami tręšti, turėtumėte žinoti vieną svarbų dalyką – kada daigus tręšti pirmą kartą.

REKLAMA

Idealus laikas pirmą kartą tręšti yra tada, kai pamatysite du pagrindinius lapus ir vieną ar du mažesnius lapus virš jų.

REKLAMA

Tai ženklas, kad šaknų sistema jau pakankamai išsivysčiusi ir augalas pasirengęs priimti maisto medžiagas.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 l talpos stiklainio (sterilizuoto)
  • 4 bananų žievelių
  • 3 litrų virinto vandens

Procedūros eiga:

REKLAMA

Supjaustykite bananų žieveles ir sudėkite jas į stiklainį.

Bananų žieveles užpilkite virintu vandeniu ir įsitikinkite, kad žievelės yra pakankamai apsemtos.

REKLAMA

Atidėkite į šalį, į tamsią vietą.

Šį koncentruotą tirpalą galima laikyti iki 1 mėnesio.

REKLAMA

Prieš naudojimą jį reikia atskiesti vandeniu santykiu 1:1.

Linkime sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].