Virtuvinius rankšluosčius dažnai tenka keisti ir skalbti. Naujų dėmių ant šių tekstilės gaminių atsiranda beveik kasdien, o laikui bėgant, jei jos nėra išskalbiamos, įsiskverbia į audinio pluoštą ir jų beveik neįmanoma atsikratyti. Nežinant šios gudrybės, nėra lengva sugrąžinti virtuviniams rankšluosčiams idealią švarą.
Kaip pašalinti riebalų dėmes iš rankšluosčių
Naudojant japonišką skalbimo būdą, virtuviniai tekstilės audiniai atgaus savo pirminę išvaizdą ir jūsų virtuvės rankšluosčiai bus neįtikėtinai švarūs.
Norint paruošti šią skalbimo priemonę, jums reikės natūralių priemonių. 5 litruose vandens sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą garstyčių, po 1 arbatinį šaukštelį acto ir augalinio aliejaus.
Į gilų indą pripilkite karšto vandens, supilkite actą ir aliejų, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Į gautą tirpalą įmerkite nešvarius rankšluosčius ir palikite juos mirkti 10 valandų.
Kruopščiai išskalaukite iš pradžių šaltu, o paskui karštu vandeniu.
Leiskite rankšluosčiams visiškai išdžiūti, pakabinkite juos lauke, kad gerai išsivėdintų.