Kaip labai mėgstate grikių košę? Ar dažnai valgote grikius? Štai kelios priežastys, kodėl vertėtų atkreipti dėmesį į šias kruopas ir dažniau įtraukti jas į savo mitybą.

REKLAMA

1. Grikių košė yra unikalus dietinis produktas.

Visų pirma, grikiai yra naudingi dėl didelio baltymų kiekio, be to, jie labai vertingi, nes juose gausu amino rūgščių. Todėl grikius galima laikyti tam tikru mėsos pakaitalu.

REKLAMA

2. Palyginti su kitomis kruopomis, grikiai padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Iš grikių gauti angliavandeniai pasisavinami lėtai, o tai ypač svarbu sergantiems diabetu ir visiems, kurie stebi savo sveikatą.

REKLAMA

3. Grikiuose gausu folio rūgšties ir rutino.

Tai reiškia, kad grikių košė padeda stiprinti imunitetą, apsisaugoti nuo anemijos ir stiprinti kraujagysles.

REKLAMA

4. Grikiai prisideda prie organizmo apsaugos nuo galimų onkologinių ligų.

Šiuose kruopose gausu augalinių flavonoidų. Jie geba neutralizuoti laisvuosius radikalus ir taip apsaugoti kūno ląsteles nuo pažeidimų.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].