Vasara yra nuostabus metas gaminti desertus ir jiems naudoti šių metų derlių!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Tešlai:

200 gramų margarino;

REKLAMA

Žiupsnelis druskos;

REKLAMA

3 puodeliai miltų;

REKLAMA

1 puodelis kefyro;

REKLAMA

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;

REKLAMA

Žiupsnelis vanilinio cukraus.

REKLAMA

Įdarui:

REKLAMA

Apie 500 gramų vyšnių be kauliukų;

REKLAMA

1/2 puodelio cukraus.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite.

REKLAMA

Tuomet supilkite pašildytą margariną bei kefyrą ir minkykite tešlą.

REKLAMA

Jei jaučiate, kad miltų mažai, įdėkite daugiau.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą plonai.

REKLAMA

Supjaustykite juostelėmis, kurių ilgis yra 20-30 centimetrų, o plotis – 7-8 centimetrai.

REKLAMA

Kiekvienos juostelės viduryje iš eilės paskirstykite vyšnias, pabarstykite cukrumi ir susukite į dešrą.

REKLAMA

Vyšniomis pripildytas dešreles susukite į spiralės formą ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.

REKLAMA

Išimkite pyragą iš formos ir apibarstykite cukraus pudrą.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].