Žiemą konservuotos vyšnios yra nepakeičiamas įvairių gėrimų, tortų ar pudingų ingredientas.

REKLAMA

Siūlome išbandyti patį paprasčiausią receptą: nereikės sterilizuoti stiklainių, be to, vyšnių konservavimui neprireiks cukraus.

Jums reikės:

REKLAMA
  • Vyšnių
  • Vandens
  • Citrinos rūgšties

Kaip gaminti?

Nuimkite vyšnių kotelius.

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite.

Sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Sudėkite į stiklainius.

Puode užvirinkite vandenį ir pripildykite juo stiklainius iki kraštų.

REKLAMA

Uždėkite dangtelius.

REKLAMA

Uždenkite stiklainius šilta antklode.

Leiskite pastovėti 20-30 minučių.

REKLAMA

Pasibaigus šiam laikui, nupilkite vandenį iš stiklainių į puodą.

Į puodą įpilkite maždaug 100 ml švaraus vandens.

REKLAMA

Pastatykite puodą ant viryklės.

REKLAMA

Leiskite sirupui užvirti.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite žiupsnelį citrinos rūgšties.

REKLAMA

Supilkite sirupą į stiklainius iki pat kraštų.

REKLAMA

Sandariai uždarykite dangtelius.

REKLAMA

Palaukite, kol atvės. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].