Būtinai pamėginkite šį receptą – nepasigailėsite!

REKLAMA

Sudėtis:

3 puodeliai miltų

REKLAMA

1 puodelis kefyro

2 kiaušiniai

REKLAMA

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis cukraus

REKLAMA

0,5 šaukštelio sodos

1 šaukštas aliejaus

REKLAMA

400 g sūrio

50 g sviesto

REKLAMA

Gaminimas:

Į kefyrą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite cukrų, druską ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Išsijokite 2 puodelius miltų (palikite vieną puodelį miltų, kad būtų galima pridėti), įpilkite sodą, sumaišykite ir sudėkite į kefyro masę. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Minkykite tešlą, vis įpildami truputį miltų, kol gausite minkštą tešlą, kuri gali išlaikyti savo formą. Tešla šiek tiek lips prie rankų.

REKLAMA

Svarbiausia nepersistengti su miltais, kitaip chačiapuriai išeis kieti. Uždenkite tešlą servetėle ir palikite pastovėti.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite, įmuškite į jį vieną kiaušinį ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.

REKLAMA

Iš tešlos formuojame dešrą ir supjaustome ją į 9 dalis.

REKLAMA

Iš kiekvienos tešlos dalies formuojame pyragą. Į vidurį įdėkite sūrio įdarą. Ir traukdami už pyrago galų, surinkite juos centre ir aklinai uždarykite.

REKLAMA

Gautą maišą apverčiame ir po truputį pavoliojame, po to vėl apverčiame ir pavoliojame, bet ne per daug.

REKLAMA

Kepkite chačiapurį karštoje keptuvėje iš abiejų pusių be aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Keptuvę galite uždengti dangčiu.

REKLAMA

Paruoštą chačiapurį iš karto sutepkite sviestu.

REKLAMA

Jei jums patiko receptas, pasidalykite juo su draugais!

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].