Norime su jumis pasidalinti neįprastu ir puikiu vištienos vyniotinio receptu, kuriam paruošti reikės vieno kilogramo maltos mėsos ir kelių kitų ingredientų.

REKLAMA

Nustebinkite savo artimuosius puikiais sekmadienio pietumis!

REKLAMA

Paruoškite šį skanų įdarytą mėsos vyniotinį pagal šį „YouTube“ kanalo vaizdo įrašo receptą!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg maltos vištienos
  • 2 kiaušinių
  • 8 g druskos
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 4 g juodųjų pipirų

Įdarui:

  • 300 g špinatų
  • 500 g grietinėlės
  • 250 g kieto sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • 50 g svogūnų
  • 8 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį su vištienos faršu įberkite druskos, juodųjų pipirų ir įmuškite kiaušinius.

Viską sumaišykite.

REKLAMA

Tada suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite mišinį.

Paruoštą mėsos masę paskleiskite ant kepimo popieriaus.

REKLAMA

Ant mėsos mišinio uždėkite kitą popieriaus lapą, delnais paspauskite, kad susidarytų tolygus plonas sluoksnis.

REKLAMA

Į aliejumi pateptą keptuvę sudėkite pjaustytą česnako skiltelę, svogūną, špinatus ir maišykite, kol česnakas paruduos.

REKLAMA

Didesniame dubenyje paruoškite sūrio masę, suberkite špinatų mišinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant faršo mišinio, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir susukite.

REKLAMA

Iš abiejų galų vyniotinį užspauskite, suvyniokite į kepimo popierių.

REKLAMA

Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę  ir kepkite apie 45 minutes.

Iškepęs vyniotinis turėtų būti auksinės spalvos, ir tada jau galėsite patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Papildomas receptas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 ml alyvuogių aliejaus
  • 3 g maltų saldžiosios paprikos miltelių
  • 500 g maltos vištienos
  • 40 ml pieno
  • 10 g druskos
  • 3 g juodųjų pipirų
  • 5 g džiovintų česnakų granulių
  • 5 g kalendros
  • 20 g avižinių dribsnių
  • 20 g špinatų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 200 ml vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kepimo popierių patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite saldžiąja paprika.

Į dubenį su malta vištiena įpilkite pieno, druskos, juodųjų pipirų, džiovintų česnakų, kalendros, avižinių dribsnių.

REKLAMA

Viską sumaišykite.

REKLAMA

Paruoštą faršą paskleiskite ant paruošto kepimo popieriaus, suformuokite stačiakampį, į vidurį sudėkite špinatų lapus, juostelėmis supjaustytą kietąjį sūrį, kepimo popieriaus pagalba susukite ir užspauskite galus.

Taip paruoštus nedidelius vyniotinius (iš 500 g mėsos išeis trys nedideli vyniotiniai) sudėkite į keptuvę, užpilkite karštu vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie15 minučių.

REKLAMA

Išimkite vyniotinius iš keptuvės, nuimkite popierių ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].