Šiame nuostabiame kepinyje puikiai dera aguonos, apelsinai, vanilė ir šokoladas.

REKLAMA

Jį verta paruošti bent dieną prieš patiekiant, kad nuostabūs skoniai deserte dar geriau susijungtų.

Aguonos bus traškesnės, jei jas šiek tiek pakepinsite.

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 200 g maltų aguonų
  • 150 sviesto
  • 150 cukraus pudros
  • 100 g pusiau rupių miltų
  • 6 kiaušinių
  • 1 apelsino
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 2 pakuočių vanilinio pudingo miltelių
  • 300 ml pieno
  • 1 kiaušinio trynio
  • 100 g sviesto
  • 100 g granuliuoto cukraus

Užpilui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Miltus persijokite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, maltas aguonas ir tarkuotą apelsino žievelę.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kambario temperatūros sviestą išplakite su penkiais šaukštais cukraus pudros.

Po vieną sudėkite trynius.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 100 g cukraus pudros.

Į sviesto mišinį keliomis dalimis įmaišykite išplaktus baltymus.

REKLAMA

Galiausiai suberkite miltų mišinį.

Supilkite vienalytę tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Išlyginkite tešlą.

REKLAMA

Kepimo skardą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.

Kepkite 30-35 minutes.

REKLAMA

Prieš išimdami iš orkaitės, tešlą patikrinkite dantų krapštuku.

REKLAMA

Jei į tešlą įsmeigtas dantų krapštukas neprilimpa, pyragas tikrai iškepęs.

Paruoškite kremą.

REKLAMA

Į dubenį  supilkite pieną, suberkite pudingo miltelius ir įdėkite kiaušinio trynį.

REKLAMA

Kruopščiai maišykite, kol neliks gabalėlių.

Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės.

REKLAMA

Kremą nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės.

Atvėsusį sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite.

REKLAMA

Aguonų tešlą perpjaukite pusiau ir tarp lakštų aptepkite kremu.

REKLAMA

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite aliejų.

REKLAMA

Šokolado viršų aptepkite šokoladiniu glaistu.

Desertą dėkite į šaldytuvą bent keturioms valandoms, kad skoniai susijungtų.

REKLAMA

Išėmus iš šaldytuvo galima patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].