Skanus kreminis pyragas, kuris papuoš jūsų Velykinį stalą, pagal močiutės receptą. Skanus ingredientų derinys, kuris ištirps jūsų burnoje. Pagaminkite ir nesigailėsite!

REKLAMA

Išbandykite „YouTube“ kanalo receptą, ir jums jis tikrai patiks!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 130 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 7 g kukurūzų krakmolo
  • 170 ml grietinės
  • 130 g paprastų miltų
  • 10 g kakavos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 20 cm dydžio skersmens formos

Kremui:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • 60 g kukurūzų krakmolo
  • 500 ml pieno
  • 5 g vanilinio cukraus

Plaktai grietinėlei:

  • 200 ml grietinėlės
  • 20 g cukraus pudros

Pasirinktinai:

REKLAMA
  • Šokoladinio glajaus

Gaminimo eiga:

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite iki putų.

REKLAMA

Tada įmaišykite kukurūzų krakmolą.

Kai masė taps vientisa, įmaišykite grietinę.

REKLAMA

Galiausiai suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Viską išplakite iki vientisos masės ir supilkite į torto formą, kurios dugnas turi būti išklotas kepimo popieriumi.

Atsargiai stuktelėkite skardą į stalą.

REKLAMA

Kepkite iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepkite apie 35 minutes.

Tuo tarpu paruoškite kremą.

REKLAMA

Puode išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite krakmolą ir supilkite pieną.

REKLAMA

Nuolat maišydami virkite, kol kremas sutirštės.

Tada minkštą sviestą sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Išimkite iškepusį pyragą, apverskite.

REKLAMA

Dabar nuimkite kepimo popierių.

Perpjaukite biskvitą į dvi dalis.

REKLAMA

Biskvito dugne išpjaukite nedideles skylutes tolygiai viena nuo kitos.

Sudėkite pyrago pagrindą atgal į švarią torto formą.

REKLAMA

Užtepkite visą kremą ir išlyginkite mentele.

REKLAMA

Plakamąją grietinėlę išplakite su cukraus pudra, kol taps standi.

Sluoksniuokite ją ant kremo.

REKLAMA

Viršutinę biskvito dalį susmulkinkite konditeriniu smulkintuvu, kol susidarys trupiniai.

REKLAMA

Pabarstykite jais plaktos grietinėlės viršų.

Jei norite, papuošimui vietoj šokolado gabalėlių galite rinktis šokoladinį glajų.

REKLAMA

Padėkite pyragą į šaldytuvą.

Palikite atvėsti 3-4 valandas ir patiekite.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].