Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Tikras Velykų pyragas pagal 100 metų senumo receptą

Velykų proga paruoškite tradicinį pyragą. Be abejo, yra daugybė šio pyrago paruošimo receptų, bet aš noriu pasidalinti tokiu, kuris mano šeimoje perduodamas iš kartos į kartą. Priklausomai nuo to, kaip mėgstate, įdarą galite padaryti sultingesnį arba sausesnį.

Jei nenorite tokio sultingo įdaro, šiek tiek sumažinkite pieno ir įdėkite 1 kiaušiniu mažiau, arba įdarą gaminkite didesnėje kepimo skardoje ir jis bus plonesnis.

Jums reikės:

  • 10 nesaldžių bandelių
  • 100 ml pašildyto pieno (jei reikia, daugiau)
  • 4 kiaušinių
  • 200 g kumpio gabalėliais (arba stambesniais griežinėliais, arba supjaustyto kubeliais)
  • šviežių petražolių
  • šviežių laiškinių česnakų
  • 1 arbatinio šaukštelio naminės vegetos (džiovintų daržovių mišinio)
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kmynų
  • maltų pipirų
  • sviesto
  • džiūvėsėlių

Darbo eiga:

Supjaustykite bandeles kubeliais.

Smulkiai supjaustykite žaliąsias žoleles.

Sudėkite supjaustytas bandeles į didelį dubenį ir sumaišykite su maždaug 100 ml pieno.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite – geriausia viską išmaišyti rankomis.

Jei reikia, įpilkite daugiau pieno.

Kumpį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į mišinį.

Dabar sudėkite smulkintas žoleles, vegetą, kmynus, juoduosius maltus pipirus ir druską pagal skonį.

Dar kartą kruopščiai išmaišykite.

Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Tolygiai paskirstykite mišinį kepimo inde.

Ant viršaus uždėkite dar kelis nedidelius gabalėlius sviesto.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių – stebėkite.

Kai iškeps, palikite atvėsti ir galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video