Šie sausainiai gali būti gaminami ne tik kaip desertiniai, bet ir sūrūs užkandžiai. Pagal šį receptą pagamintus nesaldžius varškės ir kmynų sausainius galima patiekti prie arbatos, sriubos, sultinio ar net alaus. Gardumynas yra šiek tiek sluoksniuotas, traškus išorėje ir minkštas viduje.

REKLAMA

Daugeliui turbūt patiktų sausainiai, jei jie būtų varškės pagrindu, juose nebūtų cukraus ir kiaušinių, o miltų reikėtų minimaliai, nes tai yra svarbu. Žinoma, jei norite, galėsite įdėti cukraus ir pabarstyti juo sausainių paviršių, bet tada paruošite saldžius varškės sausainius.

REKLAMA

Nesaldūs varškės sausainiai ir svarbiausi jų gamybos niuansai

Svarbiausia šiame recepte naudoti liesą varškę, kurios riebumas būtų kaip įmanoma mažesnis arba nedaugiau 5%. Taip tešla išeis tiesiog tobulos konsistencijos ir sausainiai bus priskiriami prie dietinių. Pabarstymui galėsite naudoti bet kokius kitus ingredientus, pavyzdžiui, linų sėmenis ar saulėgrąžas, smulkintus riešutus ar džiovintas žoleles.

REKLAMA

Ingredientai

  • Varškė 250 g
  • Sviestas 180 g
  • Soda 1 šaukštelis
  • Druska 1 šaukštelis
  • Kmynų sėklos 1 šaukštelis
  • Sezamo sėklos 2 šaukšteliai
  • Kietasis sūris 50 g
  • Kvietiniai miltai 150 g
  • Itališkos žolelės pagal skonį

Paruošimo būdas

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, varškę, lydytą sviestą, sodą ir druską.

REKLAMA

Miltų kiekį nustatykite iš akies: paruošta tešla neturi būti per daug standi.

REKLAMA

Iškočiokite poros centimetrų storio tešlos paplotėlį ir išpjaukite apvalias arba stačiakampias formas (kaip jums patogiau).

Gautus varškės paplotėlius atsargiai sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Juos sudėkite kiek atokiau vieną nuo kito, nes sausainiai padidės.

REKLAMA

Tada apiberkite juos kmynais, sūriu, sezamo sėklomis arba mėgstamomis žolelėmis.

Jei norėsite saldesnio varianto, bandeles galėsite pabarstyti kokoso drožlėmis arba riešutais.

REKLAMA

Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie šiek tiek paruduos. Tačiau patikrinkite, ar sausainiai neperkepė. Paprastai kepimui pakanka 20 minučių.

REKLAMA

Šie neįprasti sausainiai tikrai taps jūsų namų gardėsiu. Juos lengva pagaminti, nereikia ieškoti sudėtingų ingredientų, ir jie patinka visiems, kurie jų paragauja. Tai puikus užkandis į darbą arba vakarinis užkandis žiūrint mėgstamas televizijos laidas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].