Puikūs pyragaičiai, kokių dar nematėte, o jūsų svečius jie tikrai nustebins! Šie saldūs, gėlės žiedo formos pyragėliai tikrai patiks kiekvienam jūsų šeimos nariui ar netikėtam svečiui.
Pagal šį paprastą receptą galėsite pasigaminti puikius netradicinių formų kepinius.
Jums reikės:
- 360 g paprastų miltų
- 180 g saldžios varškės
- 160 g sviesto
- 8 g vanilinio cukraus
- 2 šaukštų pieno
- 60 g cukraus
- Šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Minkštą, kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos plakite elektriniu maišytuvu 3-4 minutes didžiausiu greičiu, kol masė sutirštės.
- Sudėkite saldžią varškę ir viską maišykite apie minutę.
- Suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais (jei reikia įpilkite pieno) ir išmaišykite minkštą, nelimpančią tešlą.
- Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Išėmę iš šaldytuvo, tešlą padalinkite į dvi lygias dalis.
- Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite abu tešlos gabalus.
- Naudodami apvalią formą ar stiklinę, išspauskite apskritimus iš gauto tešlos paplotėlio.
- Vieną ant kito suglauskite tris tešlos apskritimus ir susukite į ritinėlį.
- Gautą vyniotinį perpjaukite per pusę šiek tiek įstrižai.
- Gautus rožės formos pyragėlių ruošinius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Tarp jų palikite nemažus tarpus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Iškepusius pyragėlius atvėsinkite ir apibarstykite juos cukraus pudra, ir galėsite patiekti ant stalo.
Skanaus!