Varškės, aguonų, kokoso ir persikų derinys jus tikrai sužavės.  Rekomenduojame išbandyti šį receptą!

REKLAMA

Dėl pudingo miltelių ir bulvių krakmolo  pyragas bus neįtikėtinai minkštas, skanus ir kvapnus.

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 3 stiklinių kvietinių miltų
  • 200 g margarino
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 3 valg. š. kakavos
  • 2 valg. š. grietinės

Varškės sluoksniui:

REKLAMA
  • 1 kg varškės
  • 1 stiklinės cukraus
  • 100 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 pakuotės pudingo miltelių

Aguonų mišiniui:

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 stiklinės maltų aguonų
  • 1/2 stiklinės kokoso drožlių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 valg. š. bulvių krakmolo

Pyrago viršui:

REKLAMA
  • 1 skardinės persikų
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus ir įdėkite margarino.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir kakavą, įdėkite kiaušinių trynius ir grietinę.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis (didesnę ir mažesnę).

REKLAMA

Tešlą valandą palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Didesnę tešlos dalį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite maždaug  10 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Paruoškite varškės sluoksnį.

REKLAMA

Sviestą išplakite iki purios masės.

REKLAMA

Plakdami sudėkite kiaušinių trynius ir suberkite cukrų.

Palaipsniui sudėkite varškę ir suberkite pudingo miltelius.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su varškės mišiniu.

REKLAMA

Paruoškite aguonų mišinį: baltymus išplakite iki standžių putų ir pabaigoje suberkite cukrų.

Suberkite maltas aguonas, kokoso drožles, bulvių krakmolą. Viską atsargiai išmaišykite.

REKLAMA

Ant iškepto pagrindo sluoksniuokite varškės ir aguonų mišinį.

REKLAMA

Pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 20 minučių 160°C temperatūroje.

REKLAMA

Persikus nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Ant iškepto pyrago sudėkite pjaustytus persikus ir sutarkuokite likusią atvėsusią tešlą.

REKLAMA

Kepkite dar 40-50 minučių 160°C temperatūroje.

REKLAMA

Palikite pyragą atvėsti orkaitėje.

Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].