Moliūgas – universali daržovė, iš kurios galima paruošti daugybę įvairių patiekalų. Vis dėlto, kartais apsiribojama vien tik moliūgų koše, kuri daugumai mūsų jau yra pabodusi. Šį kartą siūlome išbandyti kitą pusryčių patiekalą: varškės blynelius su moliūgais.

REKLAMA

Šį receptą man rekomendavo kolega. Skundžiausi, kad jau dvi savaites šaldytuve turiu moliūgą, kurio niekas nenorėjo valgyti. Kolega patarė iš jo išsikepti blynelių. Jau ruošiausi paprieštarauti, kad mano šeima nemėgsta varškės, tačiau nusprendžiau išbandyti šį receptą. Tikrai nepasigailėjau! Visa šeima įvertino šiuos pusryčius teigiamai.

REKLAMA

Varškės blyneliai su moliūgais

Pagrindinis patiekalo akcentas, žinoma, yra moliūgas. Tai suteikia saldaus skonio, todėl blynelius galima kepti be cukraus. Tai labai pravers tiems, kurie laikosi dietos ar tiesiog mažina cukraus kiekį savo mitybos racione. Be to, ryški blynelių spalva tikrai patiks vaikams.

REKLAMA

Labai svarbu tinkamai paruošti moliūgą. Jei šviežią moliūgą tiesiog įmaišysite į varškę, rizikuosite, kad moliūgas tinkamai neiškeps. Būtent todėl pirmiausia reikėtų iškepti moliūgą. Jei ryte norite greičiau paruošti pusryčius, moliūgą iškepkite vakare.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g moliūgų
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. cukraus
  • druskos
  • cinamono
  • prieskonių
  • augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Moliūgą nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Nenupjaustykite moliūgo žievelės, nes priešingu atveju kepdamas jis gali ištežti. Moliūgą kepkite 20–30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tikslus laikas priklauso nuo orkaitės galios ir moliūgo rūšies. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar moliūgas yra iškepęs. Kai moliūgas atvės, galite nupjauti žievelę peiliu arba išimti minkštimą šaukštu.

REKLAMA

Rinkitės sausą varškę. Jei tokios nerandate, galite ją išspausti arba įdėti į marlę ir palikti per naktį, kad nuvarvėtų išrūgos. Paruoštą varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį iki vientisos masės. Iš moliūgo pagaminkite tyrę. Procesas bus paprastesnis, jei varškę ir moliūgą sutrinsite blenderiu.

REKLAMA

Į varškės ir moliūgo mišinį suberkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir cinamoną. Jei norite, galite pridėti kitų prieskonių arba jais pakeisti cinamoną. Beje, šiame etape galite įdėti 2 valg. š. razinų, jei jūsų šeima jas mėgsta. Dar kartą sumaišykite visus ingredientus. Atkreipkite dėmesį į tai, kad miltus šiame recepte galima pakeisti manų kruopomis. Jei nuspręsite rinktis manų kruopas, paruoštą tešlą palikite 15 minučių išbrinkti.

REKLAMA

Tešla yra gana tiršta, todėl formuoti blynelius yra labai paprasta. Rankomis suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos miltuose ir iš abiejų pusių paspauskite, kad susidarytų plokščias blynelis.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje keptuvėje, suteptoje augaliniu aliejumi. Apkepkite ant vidutinės ugnies iš vienos pusės, apverskite, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes. Taip varškės ir moliūgo blyneliai iškeps, bet nesudegs.

REKLAMA

Paruoštus  blynelius galima patiekti su grietine, kondensuotu pienu, medumi ar uogiene. Skanaus!

Tikimės, kad receptas jums patiko. Pasidalinkite savo nuomone komentaruose.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].