Karališkas varškės apkepas ir jos paruošimo taisyklės. Apsilaižysite pirštus!

Iš tiesų toks patiekalas galėtų tapti bet kurio šventinio stalo puošmena. Subtilus, sodrus, su nepaprastu įdaru. Jūsų dėmesiui varškės apkepas su džiovintais abrikosais ir razinomis.

REKLAMA

varškės apkepas

Išsamiai ir su malonumu pasakysime visus maisto gaminimo niuansus, o galų gale galėsite pažiūrėti vaizdo įrašą. Bus patenkinti ne tik karaliai ir princesės, bet ir gausioji jų armija. Sudedamųjų dalių yra daug, todėl būtinai pažymėkite viską, kad nieko nepamirštumėte. Pradėkime?

REKLAMA

KARALIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS

JUMS REIKĖS:

  • 600 g varškės
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 3 šaukštai cukraus
  • vanilinas
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 50 g išlydyto sviesto
  • 3 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g razinų
  • 70 g skrudintų graikinių riešutų
  • 100 g figų
  • 70 g džiovintų abrikosų
  • 2 šaukštai grietinės
  • cukraus pudra papuošimui

GAMINIMAS:

Į patogų indą sumaišykite varškę, trynius, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilę, krakmolą, žievelę, citrinos sultis ir sviestžą. Oho, kiek! Švelniai plakite trintuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

varškės apkepas

REKLAMA

Baltymus atskirai išplakite su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su varškės mase. Dabar galite pridėti razinų, džiovintų abrikosų, riešutų ir figų. Viską gerai išmaišykite. Tada paruoškite bet kokią formą, kurioje kepsite (mes turime apvalią), ji turėtų būti gana didelė. Sutepkite ir paskirstykite joje varškės masę. Išlyginkite ir padenkite grietine.

varškės apkepas

REKLAMA

Lieka tik iškepti! Prieš įdėdami būsimą patiekalą į vidų, būtinai pašildykite orkaitę. Temperatūra turi būti 160–170 laipsnių šilumos. Tai užtruks apie valandą, o gal net šiek tiek daugiau, priklauso nuo jūsų orkaitės. Kai gatavas pyragas šiek tiek atvės, pabarstykite jį cukraus pudra ant viršaus. Padaryta, varškės apkepas iškeptas!

REKLAMA

varškės apkepas

REKLAMA

Mes tikrai rekomenduojame naudoti įvairius įdarus, įskaitant obuolius! Nepamirškite supjaustyti džiovintų vaisių tokio dydžio, kad būtų patogu valgyti savo karališką patiekalą, nors vis dėlto turėtumėte pasikliauti tik savo skoniu.

varškės apkepas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].