Svajonių čeburekai: tokie traškūs ir sultingi, kad ranka pati tiesiasi link jų

Čeburekai daugeliui primena vaikystę, tie, kas nors kartą jų ragavo, niekada nepamirš to skonio. Jie parduodami beveik ant kiekvieno kampo, tačiau daugelis žmonių nenori jų pirkti, nes nerimauja dėl savo sveikatos.

REKLAMA

Neatimkite iš savęs šio patiekalo! Šiandien norime pasidalinti su jumis puikiu naminių čeburekų receptu. Jie gaunasi labai skanūs, o paruošimas užima labai mažai laiko.

Jums reikės:

  • Jautienos 300 g
  • Kiaulienos 300 g
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Kvietinių miltų 4 stiklinių
  • Gazuoto vandens 250 g
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Mėsą ir svogūnus sumalkite per mėsmalę. Druska ir pipirais pagardinkite maltą mėsą, gerai sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kol paruošite tešlą.

REKLAMA

čeburekai

Supilkite miltus į dubenį, įpilkite mineralinio vandens ir druskos. Gerai minkykite tešlą, kol ji bus minkšta ir elastinga.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite į 15 vienodų gabalėlių.

REKLAMA

čeburekai

Tešlos gabaliukus iškočiokite į plonus, 20 cm skersmens apskritimus.

REKLAMA

Išimkite maltą mėsą iš šaldytuvo. Padėkite ją kiekvieno tešlos apskritimo centre. Užspauskite tešlos kraštus, pirštais spausdami aplink įdarą.

REKLAMA

Paimkite šakutę ir užspaudykite ja kraštą.

čeburekai

REKLAMA

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite čeburekus į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol čeburekai įgaus auksinę spalvą.

Sveikiname, švelniausi čeburekai su mėsa yra paruošti. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].