Man atrodo, kad net toks populiarus produktas kaip vištienos filė mano kulinarinėje knygoje neturi tiek receptų, kiek cukinijos. Visus metus laukiau to momento, kai vėl galėsiu prie jų grįžti ir ruošti salotas, blynus ir, žinoma, cukinijų užkandžius. Pastaruosius mėgstu net labai, nes tinka ir užkandžiui, ir vakarienei ar pusryčiams. Ant šventinio stalo šis patiekalas taip pat labai paklausus.

REKLAMA

Kepu juos ir orkaitėje, ir keptuvėje, bet man labiau patinka orkaitė. Pirma, tai naudingiau. Antra, saulėgrąžų aliejus šiuo atveju visiškai nereikalingas. O cukinijos garantuotai bus minkštos ir sultingos.

Ingredientai

  • 2 jaunos cukinijos
  • 1 a. š. maltų pipirų
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 70 g sviesto
  • druska pagal skonį
  • 1 valg. š. paprikos miltelių
  • 2 valg. š. miltų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę pardėkite kaitinti iki 200 laipsnių ir pradėkite ruošti cukinijas: nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas (jei tokių jau yra), o tada supjaustykite piršteliais.

REKLAMA

2. Pirštelius pabarstykite druska ir pipirais. Paruoškite likusius ingredientus: džiūvėsėlius sumaišykite su paprika, ištirpinkite sviestą.

REKLAMA

3. Pirštelius apvoliokite iš pradžių miltuose, po to svieste ir tik tada džiūvėsėliuose. Dėkite ant folija ar silikoniniu kepimo kilimėliu išklotos kepimo skardos ir kepkite 20 min.

REKLAMA

Mėgstu eksperimentuoti su paniravimu: kartais dedu žalumynų, kartais – kajeno pipirų dribsnių. Beje, jei mėgstate labai traškią plutelę, džiūvėsėlius geriau pakeiskite grūstais kukurūzų dribsniais. Cukinijas patiekite su grietine ir žolelėmis arba su česnakiniu padažu – taip dar skaniau! Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].