Skanus Velykų užkandis, paruošiamas labai greitai.

REKLAMA

Mūsų namuose jis greitai suvalgomas, tiesiog jį supjaustau ir pusės iš karto nebelieka!

Jums reikės:

  • 5-6 senesnių raguolių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Petražolių, laiškinių česnakų, bazilikų, įvairių žolelių (galite įdėti ir jaunų dilgėlių)
  • 70 g sviesto
  • Raudonėlio, druskos, maltų juodųjų pipirų, mairūno, naminės vegetos prieskonių
  • 2 česnako skiltelių
  • Pieno (duonos apipylimui)
  • Žiupsnelio muskato riešuto
  • Pasirinktinai: kumpio, rūkytos mėsos ir pan.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Taip pat smulkiai supjaustykite žalumynus ir prieskonines žoleles.

Keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Raguolius supjaustykite mažais kubeliais ir apipilkite pienu.

REKLAMA

Pabarstykite raudonėliu, mairūnu, muskato riešutu, prieskoniais ir druska.

REKLAMA

Įdėkite 2 sutrintas česnako skilteles.

Jei mėgstate, taip pat galite įdėti smulkinto kumpio, rūkytos ar kitos mėsos.

REKLAMA

Mes gaminame abu variantus, bet Didįjį penktadienį dažniausiai gaminame variantą be mėsos.

REKLAMA

Į mišinį įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite česnakus, pakepintus ir atvėsintus svogūnus.

Viską gerai išmaišykite, pripildykite siauros formos kepimo maišelį, gerai suspauskite, kad mišinyje neliktų oro burbuliukų.

REKLAMA

Suriškite abu galus.

Tada įvyniokite maišelį į foliją ir įdėkite į puodą su vandeniu.

REKLAMA

Pirmiausia leiskite virti vienai pusei.

REKLAMA

Tada po 15 minučių apverskite ir virkite iš kitos pusės.

Neuždenkite, kad maišelis su įdaru nesuplyštų.

REKLAMA

Kai išvirs, leiskite atvėsti.

REKLAMA

Tai gali būti puikus garnyras arba skanus šaltas užkandis.

Dėl šios vyniotinio formos jis atrodo labai gražiai.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].