Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Troškinta jautiena: geriausias receptas, kokį teko gauti iš močiutės

Troškinta jautiena, tai klasikinis ir visiems žinomas patiekalas. Vargu ar atsiras tokių, kurie nemėgsta šio patiekalo. Ar žinote, kaip skaniai jį paruošti?

Štai kaip tai daro mano močiutė:

Jums reikės:

  • 500 g jautienos;
  • 1-2 svogūnų;
  • 200 g pievagrybių;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 200 g vandens;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
  • druska ir prieskoniai pagal skonį.

Gaminimas:

Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite pievagrybius į plonas riekeles. Kepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir pakepkite, kol skystis išgaruos.

Jautieną sudėkite į atskirą įkaitintą keptuvę. Kai tik mėsa pradeda ruduoti, suberkite miltus ir greitai išmaišykite.  Į svogūnus ir grybus įpilkite vandens, grietinės, garstyčių ir prieskonių. Mėsą iš keptuvės perkelkite į padažą ir troškinkite, kol suminkštės.

Troškinta jautiena paruošta, patiekite ją su makaronais.

jautiena

Įdomūs video