Troškinta jautiena, tai klasikinis ir visiems žinomas patiekalas. Vargu ar atsiras tokių, kurie nemėgsta šio patiekalo. Ar žinote, kaip skaniai jį paruošti?
REKLAMA
Štai kaip tai daro mano močiutė:
Jums reikės:
- 500 g jautienos;
- 1-2 svogūnų;
- 200 g pievagrybių;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
- 2 šaukštai grietinės;
- 1 valgomasis šaukštas miltų;
- 200 g vandens;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- druska ir prieskoniai pagal skonį.
Gaminimas:
REKLAMA
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite pievagrybius į plonas riekeles. Kepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir pakepkite, kol skystis išgaruos.
Jautieną sudėkite į atskirą įkaitintą keptuvę. Kai tik mėsa pradeda ruduoti, suberkite miltus ir greitai išmaišykite. Į svogūnus ir grybus įpilkite vandens, grietinės, garstyčių ir prieskonių. Mėsą iš keptuvės perkelkite į padažą ir troškinkite, kol suminkštės.
REKLAMA
Troškinta jautiena paruošta, patiekite ją su makaronais.
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].