Išbandykite šį naminio Napoleono torto receptą!

REKLAMA

Reikės

REKLAMA

Tešlai:

430 g miltų;

270 g sviesto;

REKLAMA

170 ml vandens;

žiupsnelio druskos.

REKLAMA

Kremui:

400 g minkšto sviesto;

1 skardinės kondensuoto pieno.

REKLAMA

Gaminimas:

Tešlai išsijokite miltus, įberkite druskos ir supjaustytą šaltą sviestą.

REKLAMA

Susmulkinkite peiliu iki smulkių trupinių.

REKLAMA

Supilkite vandenį.

REKLAMA

Susukite tešlą į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą į maždaug 1 cm storio kvadratinį sluoksnį.

REKLAMA

Sulenkite tešlą vokeliu. Vėl iškočiokite ir vėl sulankstykite.

REKLAMA

Pakartokite sulankstymą 4 kartus, tada vėl padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 8–9 dalis. Nelaikykite tešlos šaldytuve.

REKLAMA

Iškočiokite labai plonai, beveik iki skaidrumo, pradurkite keliose vietose ir iškepkite torto sluoksnius orkaitėje 200°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Kremui išplakite sviestą iki purumo.

REKLAMA

Įpilkite kondensuoto pieno ir vėl išplakite.

REKLAMA

Kiekvieną torto sluoksnį padenkite plonu kremo sluoksniu, kad suliptų.

REKLAMA

Nelygius kraštus nupjaustykite trupiniams.

REKLAMA

Papuoškite tortą trupiniais. Palikite keletą valandų pabūti šaldytuve.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].