Šį skanų pyragą paruošite labai greitai ir be ypatingų pastangų: tešlos ruošimui sugaišite vos 5 minutes.

REKLAMA

Šis pyragas yra toks skanus, kad jį gaminu reguliariai kiekvieną savaitgalį.

Sezono metu pyragą ruošiu su šviežiais vaisiais, o žiemą – su šokolado gabalėliais, riešutais, džiovintais, konservuotais ar šaldytais vaisiais.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • 30 g sviesto
  • 250 ml natūralaus jogurto arba kefyro
  • 300-320 g kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių

Neprivaloma:

REKLAMA
  • 100 g razinų
  • 100 g šokolado drožlių
  • 100 g kapotų graikinių riešutų
  • Vaisių

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite su cukrumi.

REKLAMA

Įpilkite lydyto sviesto ir įdėkite jogurto.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Išmaišykite tirštą ir vienalytę tešlą.

REKLAMA

Įdėkite razinų (ar kitų džiovintų vaisių).

REKLAMA

Taip pat galite įdėti kapotų riešutų ir šokolado gabaliukų.

REKLAMA

Vėl išmaišykite.

Supilkite tešlą į formą (10 x 22 cm).

REKLAMA

Taip pat galite naudoti apvalią formą arba klasikinę kepimo skardą, tačiau nepamirškite padvigubinti ingredientų kiekį.

REKLAMA

Pašaukite į iki 170°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min.

Pyragą apibarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].