Paprastą, kvapnią ir tiesiog nuostabią duoną paruoškite pagal šį netradicinį receptą.

REKLAMA

Šios namuose paruoštos duonos skonis bus kur kas geresnis nei pirktos parduotuvėje.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 ml šilto pieno
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 5 g sausų mielių
  • 1 kiaušinio
  • 30 g sviesto
  • 330 g kvietinių miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • pieno

Kaip gaminti?

  1. Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną.
  2. Suberkite cukrų, mieles ir išmaišykite šluotele.
  3. Įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.
  4. Kruopščiai sumaišykite šluotele.
  5. Suberkite persijotus miltus.
  6. Įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
  7. Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
  8. Minkykite maždaug 5 minutes, nes tada tešla bus elastinga.
  9. Tešlą sudėkite į švarų dubenį, uždenkite folija ir rankšluosčiu. Palikite 1,5 valandos šiltoje vietoje.
  10. Praėjus šiam laikui, perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir susukite į rutulį.
  11. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
  12. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, uždenkite.
  13. Palikite 10 minučių pastovėti.
  14. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
  15. Ištepkite tirpintu sviestu ir susukite.
  16. Supjaustykite ritinį į 8 dalis, bet neįpjaukite iki galo.
  17. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  18. Tešlos gabaliukus perkeliame į skirtingas puses (žr. vaizdo įrašą).
  19. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  20. Aptepkite pienu.
  21. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 180°C temperatūroje.
  22. Palikite atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].