Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g miltų
  • 200 varškės
  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 100 g cukraus

Kaip gaminti?

  1. Į išsijotus miltus įdėkite pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Išmaišykite iki rupių trupinių.
  2. Sudėkite varškę ir įmaišykite kiaušinio trynį.
  3. Tešlą 20 minučių palaikykite šaldytuve.
  4. Paruoštą tešlą iškočiokite maždaug 3 mm storio sluoksniu, ant viršaus pabarstykite miltų, uždenkite maistine plėvele ir 15-20 minučių palaikykite šaldytuve. Vėl išminkykite tešlą ir vėl iškočiokite. Palaikykite šaldytuve. Šią procedūrą pakartokite dar 2-3 kartus.
  5. Tešlą iškočiokite 4 mm storio sluoksniu  ir sausainių formele išspauskite sausainius.
  6. Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, sutepkite plaktu kiaušinio baltymu ir gausiai pabarstykite cukrumi.
  7. Kepkite 200°C temperatūroje maždaug 15 minučių, kol švelniai apskrus.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].