Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Varškės tešlos sausainiai: tikra palaima kiekvienam smaližiui!

Švelnūs, trupūs ir labai skanūs sausainiai!

Sudėtis:

2 kiaušiniai;

200 g cukraus;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

1 pakelis vanilinio cukraus;

200 g varškės;

200 g minkšto sviesto;

400 g miltų;

Iš šio kiekio išeina apie 4 sausainių lakštus.

Gaminimas:

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą, varškę sumaišykite ir gerai išplakite (galite naudoti maišytuvą ar šluotelę).

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir sudėkite į kiaušinių-varškės-sviesto mišinį.

Greitai užminkykite labai minkštą tešlą. Tešlos nereikia minkyti ilgą laiką, tik kol masė pasidaro vientisa.

Tešlą (maišelyje) įdėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.

Iškočiokite tešlą iki 3-4 milimetrų storio. Formelėmis išpjaukite figūrėles.

Kepkite sausainius orkaitėje 170–180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Sausainius galima sulipinti vieną su kitu uogiene, šokoladu, kondensuotu pienu ir pan..

Skanaus!

Įdomūs video