Puikūs skanėstai kurių nereikia kepti – juos galite paruošti labai greitai.

REKLAMA

Pagrindui galite naudoti paprastus parduotuvėje pirktus sausainius, bet, žinoma, pagrindą galite pasigaminti ir patys, pavyzdžiui, iš sviestinės tešlos.

REKLAMA

Jei nežinote, ką gaminti šeimai šį šventinį laikotarpį, šie mini skanėstai – kaip tik tai, ko reikia.

Jums reikės:

REKLAMA
  • Didesnių apvalių sausainių
  • Serbentų marmelado

Šokoladiniam glaistui:

  • Juodojo šokolado
  • Šiek tiek aliejaus

Riešutų mišiniui:

REKLAMA
  • 190 g susmulkintų riešutų
  • 90 g cukraus pudros
  • 1 vanilinio cukraus
  • 90 g sumaltų sausainių
  • 30 ml pieno
  • Romo

Gaminimo eiga:

Jei neturite didelių sausainių, galite pasigaminti pagrindą iš sviestinės trapios tešlos:

REKLAMA

Iš sviestinės tešlos išpjaukite maždaug 2-3 cm skersmens apskritimus.

REKLAMA

Kepkite vidutinėje temperatūroje.

Riešutų įdaras:

REKLAMA

Riešutų mišiniui pieną užvirinkite.

REKLAMA

Įmaišykite riešutus.

Nuolat maišydami virkite apie 1 min.

REKLAMA

Nuimkite nuo ugnies.

REKLAMA

Sudėkite vanilinį ir paprastą cukrų, romą ir sausainius.

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Sausainius plonai aptepkite serbentų džemu,

REKLAMA

Iš riešutų mišinio šaukštu suformuokite apvalius rutuliukus.

Jei norite išgauti dar gražesnę formą, mišinį paskleiskite su dekoravimo antgaliu ir taip sudėkite visą masę ant sausainių.

REKLAMA

Galiausiai aptepkite šokoladiniu glajumi.

REKLAMA

Šokoladinis glajus:

Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su trupučiu riebalų.

REKLAMA

Tada tiesiog šokoladu apliekite desertus ir palikite sustingti, ir viskas.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].