Jei norite praskaidrinti savo dieną ir pasimėgauti nuostabaus skonio desertu, jums tikrai patiks šių apelsininių sausainių receptas!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 120 ml kefyro
  • 20 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 100 g sviesto
  • 300 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui:

  • 300 g apelsinų
  • 60 g cukraus
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 1 valg. š. manų kruopų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į didelį dubenį supilkite kefyrą ir cukrų, įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Kitame dubenyje sumaišykite  miltus su kepimo milteliais. Įdėkite minkštą sviestą, kurį sutrinkite rankomis.

REKLAMA

Sumaišykite masę.

REKLAMA

Kefyro mišinį supilkite į dubenį su miltais.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Masę minkykite rankomis.

Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją.

REKLAMA

Palikite pastovėti.

Supjaustytus apelsinus sutrinkite į smulkią masę.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite manų kruopas.

Sumaišykite šaukštu.

REKLAMA

Ant miltais pabarstyto paviršiaus švelniai iškočiokite tešlą į didelį stačiakampį.

REKLAMA

Užtepkite apelsinų mišinį, tešlos kraštai turi likti sausi.

Susukite tešlą į ritinį.

REKLAMA

Dantytu peiliu supjaustykite tešlą trikampiais.

Ruošinius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Aptepkite plaktu kiaušiniu.

Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 20 minučių.

Vietoj apelsinų galite naudoti ir kitą įdarą: riešutų kremą, džiovintus vaisius, uogienę, obuolius, ir t.t.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Pamokėlė vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].