Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Sūrio sriuba, aromatas ir skonis sušildys net šalčiausią dieną

Sūrio sriuba tokia skani, kad vos paragavus taps mėgstamiausia. Virsite ją bent kartą per savaitę. Net vėsiausią dieną šaukštas šios sriubos sušildys.

Jums reikės:

Bulvių 2 vnt.

bulvės

1 morkos

Pievagrybių 5 vnt.

pievagrybiai

Paprikos 1 vnt.

paprika

Pomidoro 1 vnt.

pomidorai

Sūrio 200 g

sūris

Česnakų 1 skiltelės

česnakas

Svogūno 1 vnt.

svogūnas

Sviesto 1 valgomojo šaukšto

sviestas

Kalendros 2 šakelių

kalendra

Druskos pagal skonį

druska

Pipirų pagal skonį

pipirai

Gaminimas:

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu (maždaug 0,75 l). Pradėkite virti. Virimo viduryje įmaišykite susmulkintus pievagrybius. Morkas ir paprikas susmulkinkite ir pakepinkite svieste, pakepinkite svogūną ir česnaką, pomidorą supjaustykite skiltelėmis.

Į puodą suberkite kepintas daržoves, virkite dar 5 minutes – kol bulvės bus išvirę, tada suberkite tarkuotą sūrį. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite trintuvu, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.

Sūrio sriuba dubenėliuose atrodo gražiai, papuošus kalendra, duonos skrebučiais ar smulkinta šonine.

Sūrio sriuba

Skanaus!

Įdomūs video