Vanilinis sūrio pyragas yra man labai gardus desertas. Nors nemėgstu tortų, kavinėje sunku atsisakyti šio subtilaus skanėsto. Manau, kad praėjusį rudenį būtent dėl jo priaugau kelis papildomus kilogramus. Taip galiu kontroliuoti cukraus kiekį ir produktų kokybę.

REKLAMA

Šį desertą mėgsta ir mano mama, ir anyta. Nors pastaroji to neprisipažįsta, ji jau seniai ieškojo panašaus recepto internete. O kai sužinojau apie jos susidomėjimą, iškart pasidalinau savo paslaptimi. Dėl citrinos žievelės ir gardaus pudingo mano sūrio pyragas išeina labai švelnus ir kvapnus. Pudingo miltelius galima pakeisti krakmolu. Kuriuo etapu jo įdedu ir kokį kiekį, papasakosiu toliau šiame straipsnyje.

REKLAMA

Kaip pasigaminti kreminio sūrio pyragą?

Pyragą, kuriam yra nurodytas produktų kiekis, paruoškite maždaug 24 cm skersmens torto formoje. Kiaušinius, sviestą ir varškę rekomenduoju prieš tai išimti iš šaldytuvo. Jie turi būti šalti, bet plastiški. Pavyzdžiui, sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Su juo bus lengviau dirbti. Kitą išsamią informaciją apie pyrago gamybą rasite recepto aprašyme.

REKLAMA

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Sviestas 70 g
  • Vanilinis cukrus 40 g
  • Cukrus 225 g
  • Žiupsnelis druskos
  • Kvietiniai miltai 200 g
  • Kepimo milteliai 5 g
  • Varškė 600 g
  • Kukurūzų krakmolas 10 g
  • Pienas 250 ml
  • Citrina 1 vnt.

Paruošimo būdas

REKLAMA

Kiaušinį, 75 g cukraus ir 10 g vanilinio cukraus sumaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Į šį mišinį įmaišykite 70 g ištirpinto sviesto. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.

Šį sausą mišinį mentele paeiliui sumaišykite su kiaušinių ir sviesto mišiniu. Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, kol ji nebelips prie rankų.

REKLAMA

Padalykite tešlą į dvi dalis – šiek tiek didesnę ir šiek tiek mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite į turimos kepimo formos dydžio apskritimą. Įdėkite į formą, kurios dugną prieš tai išklokite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Iš mažesnės tešlos dalies susukite dešrelės formos suktinuką. Uždėkite jį sulig formos kraštu. Suformuokite lygų kraštą, kaip parodyta prieš tai buvusioje nuotraukoje. Tešlą subadykite šakute. Tada paruoškite įdarą.

REKLAMA

Maišytuvu sumaišykite 3 kiaušinius, 150 g cukraus ir likusią vanilės dalį. Varškę pamažu supilkite į kiaušinių mišinį. Viską plakite panardinamuoju maišytuvu. Tada į įdarą įmaišykite vienos citrinos tarkuotą žievelę.

Į varškės masę palaipsniui įpilkite pieno ir krakmolo. Išmaišykite masę iki vientisos konsistencijos. Tada užpilą supilkite ant pyrago. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

REKLAMA

Kad pyragas įgytų gardžią plutelę, padidinkite kepimo temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Tada palikite kepinį atidarytoje orkaitėje dar pusvalandžiui.

Štai pieniškas sūrio pyragas ir paruoštas. Palaukite, kol jis atvės, ir apibarstykite cukraus pudra. Desertą taip pat galite papuošti cukruotais citrusiniais vaisiais ir aromatinėmis žolelėmis. Pavyzdžiui, rozmarinais arba mėtomis. Palepinkite savo šeimą šiuo naminiu šedevru ir pasidalinkite įspūdžiais komentaruose!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].