Slovakijoje sūrio juostelės yra labai populiarus užkandis, kurį mėgsta dauguma žmonių.

REKLAMA

Šį užkandį yra labai paprasta paruošti namuose.

Jums reikės vos kelių maisto produktų, ir netrukus galėsite mėgautis tiesiog pasakišku šio užkandžio skoniu.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 l šviežio pieno
  • 3 citrinų sulčių
  • druskos

Kaip gaminti?

Supilkite pieną į puodą.

Palaipsniui įkaitinkite iki 65° C.

REKLAMA

Į nedidelį dubenį išspauskite citrinos sultis.

Pusę citrinos sulčių per sietelį perkoškite į pašildytą pieną.

REKLAMA

Sumaišykite.

REKLAMA

Kai pienas pradės traukti, išjunkite ugnį.

REKLAMA

Įmaišykite likusias perkoštas citrinų sultis.

Išimkite sūrį iš puodo ir įdėkite į gilų dubenį su šaltu vandeniu (dėl citrinos išrūgos netinkamos naudoti).

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite sūrį.

REKLAMA

Norėdami atsikratyti vandens pertekliaus, susukite sūrį į švarų rankšluostį.

Nuspauskite vandenį.

REKLAMA

Ant viryklės paruoškite puodą su maždaug 1/3 vandens.

REKLAMA

Į gilų dubenį su lediniu vandeniu įberkite maždaug 2 arbatinius šaukštelius druskos.

Sumaišykite.

REKLAMA

Įdėkite sūrį į puodą su vandeniu.

Įkaitinkite iki 70°C, kad suminkštėtų.

REKLAMA

Iš sūrio suformuokite ilgą juostelę ir iškart panardinkite į dubenį su lediniu vandeniu.

REKLAMA

Apvyniokite  aplink pjaustymo lentą ir perpjaukite per pusę.

REKLAMA

Jei juostelės nepakankamai sūrios, galite įmerkti į druskos tirpalą.

REKLAMA

Štai ir viskas.

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].