Sumuštinis su mėsa. Sveikesnis ir kitoks greitas užkandis

Sumuštinis su mėsa gali būti ir greiti pusryčiai ir užkandis, kurį galite pasiimti į kelionę. Pasigaminkite sveikesnį šio patiekalo variantą.

Jums reikės:

  • 4 ciabatta duonelės
  • 8 riekės mocarelos

Mėsos kepsneliams:

  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • alyvuogių aliejaus, skirtas kepti
  • 1 skiltelė česnako, smulkinta
  • 250 g maltos jautienos
  • 250 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinis
  • 50 g ožkų sūrio, smulkinto
  • šiek tiek petražolių, smulkiai supjaustytų
  • čiobrelio, susmulkinto
  • 1 šaukštelis druskos
  • maltų pipirų
  • 1/4 šaukštelio kmynų sėklų
  • 110 g maltų džiuvėsėlių
  • 90 ml pieno

Sumuštinis su mėsa

Pomidorų padažui:

  • 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 1/2 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 1/2 šaukštelio čili pipirų
  • 1 lauro lapas
  • 1/4 šaukštelis cukraus

Gaminimas:

Pomidorų padažas:

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje pakepinkite svogūną su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišykite, kol svogūnas taps auksinis. Įpilkite pomidorų pastos ir česnaką. Kepkite dar minutę. Įpilkite konservuotų pomidorų, druskos, raudonėlio, čili pipirų, lauro lapelių ir cukraus. Troškinkite 10–12 minučių ant silpnos ugnies. Padažą dažnai maišykite. Palikite atvėsti.

Mėsos kepsneliai:

Pakepinkite svogūną su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišykite, kol svogūnas taps auksinis. Suberkite česnaką ir troškinkite dar minutę. Nukelkite nuo ugnies. Perkelkite į didelį dubenį ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, maltą kiaulieną, kiaušinį, sūrį, petražoles, čiobrelius, druską, kmynus, pipirus, džiūvėsėlius ir pieną. Maišykite rankomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite mėsą į apvalius graikinių riešutų dydžio rutuliukus. Sudėkite į kepimo indą. Kepkite 15 minučių. Išimkite kotletus iš orkaitės mėsą, įpilkite į pomidorų padažą ir sumaišykite, kad padažas apskrustų. Taip pat galite kepti, kaip kotletus. Į keptuvę įpilkite daug alyvuogių aliejaus. Leiskite aliejui įkaisti ir sudėkite mėsą. Kepkite, iki aukso rudos spalvos iš abiejų pusių. Tada įpilkite padažą. Kaitinkite pomidorų padažą su kotletukais ant viryklės. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.

Ciabatta kepalus perpjaukite išilgai per pusę. Ant jų sudėkite kotletus ir padažą. Ant kiekvienos ciabatta dėkite 2 griežinėlių mocarelos. Kepkite Sumuštinis su mėsa orkaitėje įkaitintoje iki 200 °, kol sūris išsilydys. Sumuštinis su mėsa gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas.

Sumuštinis su mėsa

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].