Sultingi šašlykai! Receptas iš Gruzijos

Kiaulienos sprandinės šašlykai daugelio manymu yra patys skaniausi. Ruošiant kiaulienos sprandinę yra keletas subtilybių: dėl riebalų sluoksnių šašlykai tampa labai sultingi, tačiau mėsą reikia supjaustyti taip, kad ji būtų tinkamai apkepta iš visų pusių.

REKLAMA

Virėjas rekomenduoja visą sprandinę perpjauti išilgai, nelabai storais gabaliukais. Tuomet pjaustykite juos į šašlykus. Tokiu būdu kiekviename šašlyke bus pakankamas, bet ne per didelis, riebalų sluoksnis. Kiekvieno šašlyko dydis turėtų būti šiek tiek mažesnis nei pusė delno – kepimo metu beveik visi riebalai išnyks.

REKLAMA

šašlykai

Sprandinę galima išmarinuoti vos per valandą. Jei norite tai padaryti, mėsą gausiai apibarstykite rupia druska, juodaisiais pipirais, paprikos prieskoniais ir čiobreliais. Vieną svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į mėsą. Tuomet užpilkite 50 gramų augalinio aliejaus ant mėsos. Aliejus padeda prieskoniams susigerti ir sukuria plėvelę, kad kepant prieskoniai išliktų ant mėsos.

REKLAMA

Švelniai sumaišykite mėsą su prieskoniais. Tada perkelkite ją į šaldytuvą, bet pirmiausia įpilkite 40–60 mililitrų vandens: šaldytuve mėsa praranda drėgmę, tad šis vandens kiekis padės jos neprarasti. Po valandos šašlykus galima kepti.

REKLAMA

Sprandinė kepa pakankamai greitai. Svarbiausia, kad ant iešmelių būtų dedama tik mėsa, nedėkite jokių daržovių – jos iškepa visada greičiau ir vėliau gali suteikti mėsai neskanų poskonį.

Vaizdo įrašas, kaip daryti šiuos šašlykus:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].