Nuostabus malonumas prie arbatos puodelio!

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai – 220 gramų
  • sviestas – 100 gramų
  • cukrus – 60 gramų
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinio trynys – 3 vnt.
  • vanduo (pienas) – 50 mililitrų
  • varškė – 500 gramų
  • grietinė – 200 gramų
  • cukrus – 160 gramų
  • kiaušinio baltymai – 3 vnt.
  • manų kruopos – 60 gramų
  • aguonos – 100 gramų
  • vanilinas.

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
  2. Tada įdėkite šalto, kubeliais pjaustyto sviesto ir sumaišykite rankomis iki trupinių.
  3. Tuomet sudėkite trynius ir suminkykite minkštą tešlą. Supilkite pieną ar vandenį, padarykite iš tešlos rutulį.
  4. Tešlą sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi, suformuokite šonus.
  5. Formą su tešla padėkite į  šaldytuvą.
  6. Varškę, grietinę, cukrų, baltymus ir vaniliną išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
  7. Į masę suberkite manų kruopas ir vėl gerai išmaišykite.
  8. Atskirkite 1/3 varškės mišinio, į likusią masę suberkite aguonas ir sumaišykite su maišytuvu.
  9. Gautas dvi mases sudėkite šaukštu pakaitomis ant pyrago pagrindo.
  10. Kepkite valandą laiko 170 laipsnių temperatūroje.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].