Fantastiška štrudelių tešla su baltu jogurtu, kuri gaunasi itin minkšta ir skani. Šie vieno kąsnio mini štrudeliukai – tai bet kokios šventės pažiba. Išbandykite juos, pavyzdžiui, su varškės ar graikinių riešutų įdaru.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg paprastų miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 200 ml aliejaus
  • 100 ml balto jogurto
  • 2 kiaušinių baltymų
  • apie 450 ml drungno pieno
  • 1 citrinos žievelės
  • 42 g šviežių mielių
  • 1,5 šaukštelio druskos

Įdarui:

REKLAMA

  • 500 g aguonų (maltų)
  • 200-300 g (rudojo) cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 300 ml vandens
  • tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mieles gerai išmaišykite su 300 ml pieno su vienu šaukšteliu cukraus.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Tada į miltus suberkite sutarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Tada įpilkite aliejaus, įdėkite kiaušinių baltymus, jogurtą ir išbrinkusias mieles.

REKLAMA

Maišydami į tešlą palaipsniui supilkite likusius 150 ml pieno.

REKLAMA

Kruopščiai išminkykite tešlą.

Užminkykite minkštą tešlą, kurią, naudodami miltus, suformuokite į kepaliuką.

REKLAMA

Viršų pabarstykite miltais ir palikite šiltesnėje vietoje kilti apie 1 valandą.

REKLAMA

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą.

Aguonų įdarą galite ruošti kaip tik norite, o aš jį darau taip:

REKLAMA

Iš abiejų rūšių cukraus ir vandens pasigaminkite cukraus sirupą ir įmaišykite citrinos žieveles.

REKLAMA

Įberkite maltų aguonų ir palikite atvėsti.

Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstytos lentos ir padalinkite į 2 dalis.

REKLAMA

Pirmiausia rankomis išlyginkite tešlą ir iškočiokite ją į maždaug 6 mm storio stačiakampį.

REKLAMA

Ant jo užtepkite pusę įdaro ir susukite tešlą į plokščios formos ritinėlį.

Taip daroma tam, kad susuktas ritinėlis nesutrūkinėtų.

REKLAMA

Aštriu peiliu supjaustykite štrudelio tešlą į 5 cm pločio gabalėlius – mini štrudeliukus.

REKLAMA

Sudėkite juos ant kepimo skardos su kepimo popieriumi šiek tiek toliau vienas nuo kito ir aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su keliais lašais vandens.

REKLAMA

Neleiskite jiems pakilti, o iš karto dėkite į orkaitę, kurią jau būkite įkaitinę iki 190°C temperatūros, ir kepkite apie 25 minutes.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].