Labai skanūs naminiai barščiai. Virkite jų daugiau...

Garsieji ukrainietiški barščiai jau seniai užkariavo daugybę širdžių visame pasaulyje. Kaip tik šis patiekalas nėra ruošiamas: su mėsa, su paukštiena ar be jos, su džiovintomis slyvomis ir net su žuvimi. Tačiau šiandien jums pasakysime, kaip virti barščius, kurie tikrai nustelbs visus anksčiau žinomus receptus.

barščiai

Labai skanūs barščiai

Paruošti barščius nėra sunku. Ingredientai patiekalui suteikia tiesiog puikų, įsimintiną skonį! Nekantraujate išbandyti, tiesa?

Jums reikės:

  • 1 jautienos blauzdikaulio
  • 150-200 g virtos rūkytos kiaulienos šoninės
  • 2 l vandens
  • 1 lauro lapo
  • 250-300 g raugintų kopūstų
  • 1 bulvės
  • 2 nedidelių burokėlių
  • 0,5 svogūno
  • 2 morkų
  • 1 pomidoro
  • aliejaus
  • 60 g džiovintų slyvų be kauliukų
  • 400 g konservuotų pupelių
  • aitriosios paprikos pagal skonį
  • 0,5 šaukšto sauso česnako
  • grietinės pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • krapų, petražolių, kalendros pagal skonį

Gaminimas:

Įdėkite jautieną į puodą, įmeskite lauro lapą ir užpilkite vandeniu, kad jis visiškai uždengtų mėsą. Pastatykite puodą ant viryklės ir virkite. Paruoštą sultinį perkoškite per smulkų sietelį arba marlę.

Iš anksto iškepkite burokėlius folijoje, tada sutarkuokite juos stambia tarka. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite raugintus kopūstus.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir apkepkite svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir, kai tik svogūnas paruduos, suberkite morkas. Būtinai viską periodiškai maišykite. Kai daržovės apkeps, į keptuvę suberkite virtą – rūkytą šoninę, supjaustytą mažais kubeliais.

barščiai

Sudėkite kopūstus į sultinį ir virkite ant vidutinės ugnies. Tuo metu susmulkinkite pomidorą ir suberkite jį į keptuvę su daržovėmis ir šonine, šiek tiek padidinkite ugnį. Kai tik drėgmės perteklius išgaruoja, į keptuvę suberkite tarkuotus burokėlius ir viską gerai išmaišykite.

Suberkite smulkintas bulves į jau išvirtą sultinį su kopūstais ir virkite ne ilgiau kaip 15 minučių. Po to sudėkite keptas daržoves į puodą. Tada iš konservuotų pupelių nupilkite skystį ir suberkite jas į beveik paruoštus barščius. Tada suberkite smulkintas slyvas.

barščiai

Norėdami pagardinti patiekalą įdėkite smulkintų aitriųjų paprikų ir sauso česnako. Tai padarę, išjunkite ugnį ir leiskite barščiams pastovėti bent pusvalandį, o dar geriau – visą naktį, kad visi skoniai ir aromatai susilietų.

Prieš patiekiant, barščius rekomenduojama pagardinti grietine ir žolelėmis.

Atkreipkite dėmesį į šį originalų mėgstamo patiekalo receptą ir palepinkite artimuosius. Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].