Šią sriubą verdu ir žiemą, ir vasarą!
Jums reikės:
- 1 cukinijos
- 3 bulvių
- 1 svogūno
- 0,5 morkos
- 120 g šviežių pievagrybių
- Pakuotės lydyto sūrio
- Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
- 5 arb. š. česnakų miltelių
- 700 ml vandens
- 2-3 valg. š. augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
- Svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
- Į puodą supilkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas.
- Kepkite daržoves, kol suminkštės.
- Į puodą suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir kepkite apie 5 minutes.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir į keletą dalių supjaustytus pievagrybius.
- Kepkite dar 5 minutes.
- Įpilkite 0,5 l karšto vandens, išmaišykite, pasūdykite, įberkite prieskonių ir aromatinių žolelių.
- Virkite apie 20 min.
- Suberkite kubeliais supjaustytą lydytą sūrį, įpilkite 200 ml vandens, virkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys.
- Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Į sriubą suberkite džiovintus česnakus, leiskite užvirti.
- Patiekite pabarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!