Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Gydanti sriuba su česnakais. Puikus sriubos, kuris gydo gripą, kosulį ir gerklės skausmą, receptas!

Šią greitai paruošiamą česnakinę sriubą visada gaminu žiemą ir rudenį, nes ji puikiai tinka gerklės skausmui malšinti ir kai atsiranda pirmieji peršalimo ligų požymiai.

Sriuba tikrai padeda, yra greitai paruošiama ir labai skani. Jei jums nepatinka labai jaučiamas česnakų skonis, galite jo pačioje pabaigoje nedėti. Taip pat patiekite sriubą apibarstę tarkuotu sūriu, jis suteiks sriubai dar geresnį skonį.

Jums reikės:

  • 2 šaukštų sviesto arba riebalų
  • 1,5 galvutės česnakų + kelių skiltelių pabaigoje
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 l sultinio
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Pipirų
  • Lauro lapų
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos

Neprivaloma:

  • Pilno grūdo batono ar duonos

Pabarstymui:

  • Tarkuoto sūrio (įdėkite pagal savo skonį)

Gaminimo eiga:

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.

Nulupkite česnaką.

Įkaitintame puode ištirpinkite sviestą, suberkite bulves ir leiskite joms kepti apie 2 minutes.

Į bulves įdėkite česnakų (nesmulkintų skiltelių), lauro lapo, juodųjų pipirų ir druskos.

Išmaišykite ir supilkite sultinį.

Virkite apie 20 minučių, kol bulvės išvirs.

Kai bulvės bus išvirusios, išimkite iš puodo lauro lapus.

Sriubą sutrinkite su smulkintuvu iki smulkios konsistencijos.

Galite įdėti dar kelias skilteles česnakų.

Kiek česnakų skiltelių įdėsite, tokio stiprumo sriuba ir bus, geriau nuolat skanaukite, kad nepersistengtumėte.

Sumaišykite ir galite patiekti.

Pastaba:

Sriuboje iš tikrųjų yra gana daug česnakų, todėl žmonės, kenčiantys nuo žemo spaudimo, turėtų ją vartoti saikingai arba reikia dėti mažiau česnakų į sriubą.

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video