Kai atostogaudavome pas močiutę, ji visada ruošdavo šį skanėstą. Šios spurgos mums visada užtikrindavo gerą dienos pradžią. Iki šiol prisimenu šių spurgų kvapą… Nors šios spurgos yra ruošiamos aliejuje, tačiau jos visai neprisigeria riebalų.

REKLAMA

Taip yra dėl romo, kuris dedamas į tešlą (nereikia dėl to nuogąstauti: gaminant spurgas alkoholis visiškai išgaruoja).

REKLAMA

Nedvejokite ir išbandykite šį paprastą, bet tikrai vertą dėmesio receptą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 2 šaukštų cukraus
  • Pakelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų romo
  • Žiupsnelio druskos
  • 200 g kvietinių miltų
  • ½ pakelio kepimo miltelių
  • Abrikosų džemo (nebūtina)
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

REKLAMA

Paruoškite didesnį dubenį.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinį.

Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

REKLAMA

Įpilkite romo ir jogurto.

Įmaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Visus ingredientus sumaišykite šaukštu.

REKLAMA

Šaukštą pamirkykite aliejuje, semkite tešlą ir dėkite į karštą aliejų.

REKLAMA

Kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

REKLAMA

Patiekite apibarstę cukraus pudra, užpilkite šokoladiniu-riešutų kremu, džemu ar šokoladu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].