Pilkas, niūrus žiemos rytas gali tapti daug šiltesnis ir malonesnis, jei pusryčiams paruošite sluoksniuotos tešlos pyragą su mėsos ir sūrio įdaru. Mano šeima visada džiaugiasi, kai gaminu šį patiekalą!

REKLAMA

Netrukus sužinosite, kaip paruošti tiesiog pasakiško skonio sluoksniuotos tešlos pyragą su įdaru. Pasirodo, tai yra visai nesunku! Aš net neruošiu sluoksniuotos tešlos: perku ją parduotuvėje.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 svogūno
  • 200 g sūrio
  • 100 ml 9% acto
  • 100 ml vandens
  • 3 valg. š. pomidorų padažo
  • druskos, pipirų, baziliko (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Suberkite į dubenį, supilkite actą ir vandenį. Svogūną palikite marinuotis 15-20 minučių.

REKLAMA

Faršą (recepto autorė Olga Matvey rekomenduoja naudoti įvairių rūšių mėsą) sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol iškeps. Pagal skonį paruoštą maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, taip pat galite įdėti šiek tiek džiovinto baziliko.

REKLAMA

Iškočiokite du sluoksniuotos tešlos gabalėlius be mielių. Pirmąjį tešlos sluoksnį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą ištepkite pomidorų padažu, o tada per visą paviršių paskleiskite maltą mėsą.

REKLAMA

Nupilkite marinuotų svogūnų skystį ir išdėliokite svogūnus ant mėsos sluoksnio. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite pyragą antruoju tešlos gabalėliu, atsargiai užlenkite tešlos kraštus.

REKLAMA

Išilgai viršutinio tešlos sluoksnio padarykite atsitiktinius pradūrimus šakute. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol paruduos.

REKLAMA

Štai ir viskas: greitas sluoksniuotos tešlos pyragas jau paruoštas. Skanaus!

REKLAMA

Norėdami sužinoti daugiau apie receptą, peržiūrėkite šį Olga Matvey kulinarinio kanalo vaizdo įrašą. Savo kanale Olga dalijasi mėgstamais receptais, kurie yra labai paprasti, bet tiesiog genialūs!

REKLAMA

REDAKCIJOS PATARIMAS

REKLAMA

Jei turite laiko, sluoksniuotą tešlą galite ruošti patys: tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kai turiu laisvo laiko, paruošiu sluoksniuotos tešlos, o nepanaudotą jos dalį užšaldau. Kai reikia ką nors pagaminti, tešlą tereikia atitirpinti. Tai – labai patogu, rekomenduoju!

Pyragas su sluoksniuota tešla ir malta mėsa, įvairūs saldūs kepiniai… Kas gali būti geriau? Galite drąsiai eksperimentuoti su įvairiais įdarais. Man labai patinka į pyragą dėti konservuotų kukurūzų ir ryžių, bet įdarą galite rinktis pagal savo skonį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].