Skanus šokoladinis varškės pyragas su slyvomis. Trapus ir traškus

Skanus šokoladinis varškės pyragas nustebins jus savo nuostabiu įdaru. Gerai tai, kad jis paruošiamas labai greitai. Šokoladinės tešlos trupiniai bus trapūs ir maloniai traškūs, o įdaras švelnus, nustebinantis maloniu slyvų rūgštumu.

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

  • kvietiniai miltai – 170 g
  • sviestas (kambario temperatūros) – 120 g
  • cukrus – 80 g
  • kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kakavos milteliai – 30 g
  • vanilinas – 1/3 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

REKLAMA
  • varškė 9 % – 500 g
  • rikota – 500 g
  • cukrus – 200 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • kukurūzų krakmolas – 20 g
  • slyvos (šviežios) – 350 g.

Gaminimas:

Pradėkime gaminti nuo trapios tešlos. Pirmiausia sumaišykite visus sausus ingredientus. Į dubenį sudėkite kvietinius miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais. Tada įdėkite 80 cukrų, vaniliną ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Taip pat sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sutrinkite tešlą į trupinius. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi. Vizualiai padalinkite trupinius į 2 maždaug lygias dalis ir vieną dalį sudėkite į formą.

Trupinius tolygiai paskirstykite formoje – tai bus mūsų pyrago apačia. Uždenkite likusią tešlos dalį ir padėkite į šaldytuvą, o kepimo skardą su pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 15–17 minučių.

REKLAMA

Tada darykite įdarą: varškę gerai sutrinkite blenderiu arba pertrinkite per sietelį. Sudėkite sūrį į varškės dubenį, įmuškite 2 vidutinius kiaušinius. Tada sudėkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vaniliną. Viską gerai išmaišykite šaukštu, o tada šluotele.

šokoladinis varškės pyragas

REKLAMA

Iš orkaitės išimkite formą su trupiniais. Neišjunkite orkaitės. Nedelsdami paskleiskite įdarą ir išlyginkite mentele. Slyvas iš anksto nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles tolygiai paskirstykite ant paviršiaus, lengvai paspausdami. Jas paskleiskite supjaustytas, kad į įdarą patektų kuo mažiau sulčių.

Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius ir vėl pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 55-60 minučių. Po kurio laiko leiskite pyragui atvėsti orkaitėje praviromis durelėmis 20-25 minutes. Tada išimkite pyragą iš orkaitės, palikite šiek tiek ilgiau kambaryje ir išimkite iš formos. Skanaus!

REKLAMA

šokoladinis varškės pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].