Paruoškite išskirtinį desertą, kuris tikrai patiks visiems jūsų šeimos nariams!
Paruošti šį desertą bus labai paprasta, be to, jis atrodys tikrai estetiškai.
Jums reikės:
- 1 pakuotės kakavinių sausainių
- 1,5 pakuotės apvalių sausainių
- 3 stiklinių pieno
- 3/4 stiklinės granuliuoto cukraus
- 2 pakelių vanilinio pudingo miltelių (be cukraus)
- 2 kiaušinių trynių
- 1 valg. š. kvietinių miltų
- 200 g sviesto
Glajui:
- 200 g sviesto
- 1/2 stiklinės vandens
- 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus
- 2 stiklinių+ 1 valg. š. pieno miltelių
- 1 valg. š. kakavos
Kaip gaminti?
Į dubenį supilkite 3/4 stiklinės pieno, įdėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, miltus, pudingą ir plakite iki vientisos masės.
Užvirinkite likusį pieną, išplaktą mišinį supilkite į verdantį pieną ir išvirkite pudingą.
Leiskite pudingui atvėsti iki kambario temperatūros.
Dubenyje išplakite minkštą sviestą ir sumaišykite su pudingo mase.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant dugno padėkite kakavinių sausainių sluoksnį, užtepkite pusę pudingo kremo.
Ant kremo uždėkite antrąjį sausainių sluoksnį ir aptepkite likusiu pudingu.
Ant deserto vertikaliai dėkite apvalius sausainius ir padėkite į šaldytuvą.
Į puodą įdėkite sviesto, suberkite cukrų, įpilkite vandens ir užvirinkite. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Į atvėsusį (bet dar šiltą) mišinį suberkite pieno miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą masę padalinkite į 2 lygias dalis, į vieną suberkite likusius pieno miltelius, į kitą suberkite kakavą ir išmaišykite.
Atvėsusį pyragą pakaitomis apliekite šviesiu ir tamsiu glaistu.
Desertą dėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms, kol glajus sukietės.
Kai glajus sustings, desertą galite patiekti.
Skanaus!
Video pamokėlė: